Konkurs za dizajnere: oblikujte budući brend mladih Evrope

Rok za konkurisanje: 31.07.2024.
Sredstva: 1.500 evra
Oblast: kultura i umetnost
Konkurs je za: dizajnere/dizajnerke

Mreža ambasadora na Zapadnom Balkanu poziva sve kreativne i modno napredne mlade umove na Zapadnom Balkanu da naš brend i vizuelni prikazi odražavaju dinamizam, različitost i duh naprednog razmišljanja koji definišu YEAs poštujući smernice Evropske komisije za vizuelni identitet.

U okviru novog poziva za YEAs ove godine, očekujemo oko 100 novih mladih ljudi iz našeg regiona da se pridruži našoj mreži do kraja 2024!

Nagrada u iznosu od 1500 evra i dodatne pogodnosti, kao što je učešće u razne YEAs aktivnosti, zajedno sa mogućnostima za unakrsnu promociju (tj. uključujući ime pobednika u oznakama za odeću) čekaju izabrane kandidate.

Možete li nam pomoći da napravimo novi identitet brenda za mlade evropske ambasadore mreža?

Šta tražimo:

  • Novi vizuelni identitet brenda: svež, moderan i održiv vizuelni identitet koji obuhvata misiju i vrednosti YEA, gde zastava EU naziv mreže Young European Ambassadors vidljivi. Novi vizuelni identitet će uključivati slogan: Slavimo različitost za inspiraciju promena i hashtag: #YEStoYEA
  • Smernice vizuelnog identiteta: Kohezivni skup smernica koje uključuju boju šeme, tipografiju i druge elemente dizajna kako bi se osigurala konzistentnost sve naše platforme i materijale, zasnovane na smernicama EK o vidljivosti.
  • Promotivni materijali: Dizajni za banere, postere, grafike za društvene mreže i drugi promotivni materijali (polo majice, kape, torba torbe, ranac, jakna, užad, flaša za vodu itd.).

Kako učestvovati?

  1. Pošaljite svoj portfolio: Pošaljite nam primere svojih prethodnih radova koji pokazuju vaše dizajnerske sposobnosti i kreativnost.
  2. Podelite svoju viziju: Napišite kratak predlog u kome su navedene vaše ideje za YEAs brend i kako on može odražavati naš identitet i misiju.
  3. Pošaljite svoj predlog za novi brend, uključujući brendirane modele i dizajniranje primera promotivnih materijasla u skladu sa smernicama EK o vidljivosti
  4. Saradnja: Budite spremni da blisko sarađujete sa YEAs timom, WeBalkan timom i drugim odabrani dizajnerima kako bi precizirali i implementirali vaše koncepte, ako budete izabrani.

Zašto učestvovati?

  • Pokažite svoj talenat: Vaši dizajni će biti vidljiv tokom naših komunikacije, predstavljajući YEA širom Evrope.
  • Profesionalno iskustvo: Steknite dragoceno iskustvo u brendiranju i dizajnu, što može poboljšati vaš portfolio.
  • Predstavite cilj mreže: Vaš dizajn će predstavljati misiju I vrednosti YEAs’ Network of the Western Balkans and the collaboration between omladinu Zapadnog Balkana i EU u celini.
  • Ostvarite uticaj: Vaša kreativna vizija će pomoći u oblikovanju imidža YEA, utičući na to kako nas publika širom sveta percipira.

Rok za podnošenje: Molimo dostavite svoj portfolio i predlog do 31. jula.

U uži krug ući će tri predloga koje odaberu nacionalni koordinatori WeBalkans tima i predstavnici DG Near-a, a glasanje za pobednički predlog biće organizovano od 12. avgusta do 17. avgusta. Pobednik će biti objavljen do 26. avgusta.

Kako poslati: Pošaljite svoje materijale na iea@vebalkans.eu i

dane.maricic@veglobal.org sa sa naslovom „YEAs Visual Identity Design Submission – [Your Name]“

– [Tvoje ime]“.

Kriterijumi za izbor:

Kreativnost: 40 bodova

Usklađenost sa vizuelnim zahtevima EZ: 30 bodova

YEA glasovi: 30 poena

Podeli sa drugima