Poziv za podnošenje ponuda: Lokalni koordinator u Srbiji za IPA CARE program

Rok za konkurisanje: 6.10.2024.
Sredstva: N/A
Oblast: N/A
Konkurs je za: N/A

Poziv za podnošenje ponuda

Lokalni koordinator u Srbiji za IPA CARE program

Osnovne informacije

Švedska agencija za vanredne situacije (MSB) traži osobu koja će pružiti usluge konsultanta u ulozi lokalnog koordinatora. Službenik će dobiti ugovor za konsultantske usluge  na period od 12 meseci, počev od oktobra 2024. do septembra 2025. za IPA CARE program koji finansira EU.

„Kapacitet za upravljanje rizikom od zemljotresa i hitnih zdravstvenih situacija – IPA CARE“ je program razvoja kapaciteta koji finansira EU (12,8 miliona evra) koji traje od marta 2023. do februara 2029. Partneri su Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo*[1], Severna Makedonija, Crna Gora, Srbija i Turska. Opšti cilj je da se doprinese povećanju otpornosti u regionu Zapadnog Balkana i Turske, posebno na zemljotrese i vanredne zdravstvene situacije. Specifični ciljevi uključuju:

  • Unapređeni institucionalni i pravni okvir i kapaciteti za smanjenje rizika od nepogoda koji se posebno odnose na zemljotrese i vanredne zdravstvene situacije;
  • Povećane sposobnosti prevencije, spremnosti i reagovanja na regionalnom, prekograničnom i lokalnom nivou;
  • Povećano učešće i saradnja sa Mehanizmom civilne zaštite EU (UCPM), uključujući regionalnu prekograničnu saradnju.

Ciljne grupe ovog Programa su agencije civilne zaštite i relevantne nacionalne agencije, institucije ili organizacije koje se bave seizmičkim rizicima ili zdravstvenim vanrednim situacijama. Konzorcijum za implementaciju predvodi MSB kao koordinator i uključuje organe civilne zaštite iz Italije, Hrvatske i Rumunije, kao i istraživačke institute.

Zaduženja

Lokalni koordinator će biti smešten u Srbiji i radiće pod direktnim nadzorom vođe IPA CARE tima.

Zadaci uključuju:

  • Pružanje tehničke podrške vođi tima i stručnjacima programa. Staranje o tome da se administrativne procedure i dokumentacija poštuju u skladu sa smernicama IPA CARE programa;
  • Pružanje pomoći u logističkom organizovanju misija eksperata, pomoći i podrške logistici u isporuci materijala, pomoć u obukama, seminarima, radionicama i drugim programskim događajima koji se održavaju na području gde se nalazi lokalni koordinator, npr. rezervacija smeštaja, keteringa itd.
  • Pružanje administrativne i logističke podrške procesima nabavki u partnerskim zemljama, razvijanju i održavanju bliskih radnih kontakata i odnosa između upravnog tima Programa i drugih zainteresovanih strana i međufunkcionalnih partnera radi usklađivanja aktivnosti nabavke;
  • Komunikacija sa lokalnim zainteresovanim stranama na srpskom jeziku kada je to potrebno, neformalni prevod kraćih tekstova kao što su mejlovi, beleške sa sastanaka itd.
  • Izrada i uređivanje zapisnika sa sastanaka, planova rada i drugih relevantnih dokumenata;
  • Izrada i diseminacija materijala za društvene mreže i druge platforme vidljivosti u bliskoj saradnji sa vođom tima;
  • Učešće na sastancima sa vođom tima, i obavljanje ostalih zadataka koje po potrebi dodeli vođa tima;
  • Informisanje vođe tima IPA CARE o eventualnim sinergijama sa drugim postojećim nacionalnim i međunarodnim incijativama u Srbiji i regionu Zapadnog Balkana i Turske.

Znanje i iskustvo

Od uspešnog kandidata za ovu poziciju se očekuje da poseduje:

  • Najmanje 3 godine relevantnog radnog iskustva, poželjno u ulogama službenika za logistiku, administrativnog službenika, kontakt osobe, koordinatora projekta ili slično;
  • Solidne komunikacione veštine sa iskustvom korišćenja digitalnih alata u svrhu komunikacije (platforme društvenih medija, Zoom itd.) Jake veštine rada na računaru sa iskustvom korišćenja MS Office alata (Word, Excel, Power Point, itd.).
  • Strukturisan pristup kada je u pitanju način rada, solidne administrativne veštine;
  • Iskustvo u radu u oblasti civilne zaštite, posebno obuka i vežbi, je prednost;
  • Iskustvo u radu sa volonterskim organizacijama i/ili civilnim društvom ili organizacijama uključenim u inicijative civilne zaštite na Zapadnom Balkanu je prednost.

Obrazovanje

Univerzitetska diploma iz oblasti administracije, ekonomije, društvenih nauka ili druge relevantne akademske oblasti ili ekvivalentno radno iskustvo u oblasti relevantnoj za poziciju.

Jezici

  • Poznavanje pisanog i govornog engleskog jezika
  • Poznavanje srpskog jezika

Profil

Od najvećeg je prioriteta da konsultant razume, poštuje i deluje u duhu nadležnosti i osnovnih vrednosti EU i MSB. Konsultant mora da poseduje visok nivo profesionalne i lične zrelosti, posebno u vezi sa osetljivošću na sukobe u regionu. Zahteva se sposobnost uspostavljanja i održavanja efektivnih radnih odnosa sa vođom IPA CARE tima, rukovodstvom programa, partnerskim organizacijama, stručnjacima kao i spoljnim partnerima.

Konsultant uživa u radu u multikulturalnom okruženju, pokazuje inicijativu, fleksibilan je, orijentisan na rešenja i oseća se prijatno u radnom okruženju visokog tempa. Lične karakteristike će biti od značaja za ovu poziciju. Društveni kvaliteti kao što su predusretljiva komunikacija i interpersonalne veštine smatraju se prednostima za ovu poziciju, kao i kulturna, rodna osetljivost i osetljivost na sukobe.

Uslovi ugovaranja

Konsultantska pozicija, ugovaranje na osnovu ugovora o uslugama. Kandidat mora imati status samozaposlenog/pravnog lica. Njegova/njena isključiva odgovornost je da se pridržava svih zakonskih uslova za samozapošljavanje kao i za pokrivanje svih povezanih poreza, troškova uključujući osiguranje.

Radni period: oktobar 2024-septembar 2025 (tačni datumi će biti definisani).

Opterećenje posla će varirati mesečno, što odgovara između 25 i 50% punog radnog vremena na mesečnom nivou, ne prelazeći ukupno 120 radnih dana tokom 12 meseci. Konsultant će strukturisati svoj rad u radne dane i biti plaćen za prijavljene radne dane. On/ona će biti plaćen na mesečnom nivou prema fiksnoj dnevnoj stopi, na osnovu dostavljenog vremenskog izveštavanja.

Proces prijave i selekcije

Ako ste zainteresovani za ovu poziciju konsultanta, pošaljite nam svoju ponudu e-poštom na ipacare@msb.se do 6. oktobra 2024. godine.

Ponuda treba da sadrži sledeća dokumenta:

  • Radna biografija na engleskom jeziku, koja jasno ističe relevantno znanje i iskustvo
  • Pismo za prijavu, u kojem se navodi vaš raspoloživi datum početka
  • Predložena dnevna kvota u EUR (1 radni dan odgovara 8 radnih sati)
  • Dokumentacija koja potvrđuje status ponuđača kao samostalnog subjekta/pravnog lica

Samo kandidati koji uđu u uži izbor biće kontaktirani i pozvani na intervjue digitalno putem Zoom-a. Od nje/on će se tražiti da daju 2 reference, koje će biti kontaktirane nakon intervjua. Ukoliko više ponuđača ispunjava uslove, konačan izbor će biti zasnovan na ceni.

Za pitanja u vezi sa pozicijom, molimo kontaktirajte sa rukovodstvom programa na ipacare@msb.se

Za uslove ugovaranja posetite link:

https://www.ipacare.eu/contentassets/8519008218e843cc8d217c03abde206b/contract-for-the-ipacare-programme_240828.pdf

[1] Ova oznaka ne prejudicira stavove o statusu i u skladu je sa Rezolucijom SB UN 1244/1999 i Mišljenjem Međunarodnog suda pravde o proglašenju nezavisnosti Kosova.

Podeli sa drugima