Poziv za nove članove mreže Mladi evropski ambasadori (YEA) otvoren je 1. oktobra na webalkans.eu.

Mreža Mladih evropskih ambasadora okuplja mlade aktiviste sa celog Zapadnog Balkana, uključujući i Srbiju. Iako YEA članovi dolaze iz različitih sredina, ujedinjeni su zajedničkom vizijom: Zapadni Balkan koji neguje svoju raznolikost, podstiče međusobno razumevanje i sarađuje sa Evropskom unijom.

YEA mreža je otvorena za mlade ljude različitih profila, interesovanja i profesija. Svaki budući YEA nosi sa sobom svoju jedinstvenu viziju—bilo da je u pitanju ozelenjavanje zajednice, razvoj novog softvera, zagovaranje ljudskih prava ili gajenje organskog voća i povrća na porodičnom imanju— svi oni čine naše društvo vibrantnijim i boljim.

Svi mladi ljudi od 18 do 29 godina iz regiona Zapadnog Balkana su pozvani da se prijave. Za specifične kriterijume, kao i kriterijume koji dodatno jačaju šanse za članstvo u mreži, potencijalni aplikanti treba da posete stranicu Become a YEA.

Prijave su otvorene od 1. do 31. oktobra 2024. godine.

Kako bi pomogao budućim Ambasadorima da se prijave, WeBalkans organizuje YEA Otvorene dane širom regiona gde će trenutni članovi mreže deliti relevantne informacije o YEA mreži i pomoći im u procesu prijave. Za detalje o lokaciji najbližoj vama, pogledajte stranicu YEA events.

Širite dalje! Recite #YESTOYEA!