Učestvuj na Euro Science otvorenom forumu – prijavi se do 31. januara!

Učestvuj na Euro Science otvorenom forumu – prijavi se do 31. januara!

31janCeo danUčestvuj na Euro Science otvorenom forumu – prijavi se do 31. januara!(Ceo dan: sreda)(GMT+01:00)

Detalji događaja

Katovice u Poljskoj je prvi grad u centralnoj Evropi koji je dobio titulu Evropskog grada nauke, a konferencija koja je sastavni deo ove inicijative se realizuje u junu 2024. godine i ima nekoliko tematskih celina, u okviru kojih nauka dolazi u prvi plan, naglašavajući dinamičnu vezu između nauke i društva.

Evropski grad nauke (ECoS) označava ne samo posvećenost grada integraciji nauke i visokog obrazovanja u svakodnevne tokove, već otvara prostor globalnom naučnom angažmanu. Ključni deo ovog angažmana je EuroScience Open Forum (ESOF), skup koji se održava svake dve godine i pruža naučnoj zajednici jedinstvenu platformu za interdisciplinarne debate o naučnoj kulturi, istraživanju i inovacijama.

Kako konferencija okuplja stručnjake, istraživače i entuzijaste, naglašava značaj uloge nauke u suočavanju sa globalnim izazovima i oblikovanju održive, zdrave i digitalno transformisane budućnosti. Evropski grad nauke, zajedno sa ESOF2024, ilustruje predanost stvaranju kulture u kojoj se znanje i društvo stapaju radi dobrobiti čitavog čovečanstva.

Više

Vreme

Ceo dan (Sreda)(GMT+01:00)

Go to Top