Kreativna Evropa MEDIA: konkurs KONKURS MEDIA 360° 2025

Konkurs je: OTVOREN
Rok za konkurisanje: 9.01.2025.
Sredstva: 21.000.000 evra
Oblast: kultura
Konkurs je za: pojedinačne aplikante ili konzorcijume sa najmanje dva aplikanta iz zemalja učesnica u MEDIA potprogramu.

Šta se podržava konkursom?

Konkurs podržava razvoj velikih audiovizuelnih habova koji obuhvataju aktivnosti koje unapređuju kreativne procese, tržišni razvoj i digitalne tehnologije u čitavom lancu vrednosti. Takođe se podstiču aktivnosti umrežavanja, poslovne razmene i koprodukcije, sa ciljem podrške talentima, unapređenja distribucije i upotrebe novih tehnologija ili poslovnih modela u audiovizuelnoj industriji.

Šta su osnovni uslovi?

Projekti moraju uključivati aktivnosti iz najmanje dve oblasti, kao što su razvoj veština, B2B aktivnosti i umrežavanje, međunarodne koprodukcije, inovacije i privatna ulaganja. Aplikanti moraju predstaviti strategije koje osiguravaju održivost, rodnu ravnopravnost, inkluziju i raznolikost, kao i da ograniče putovanja na ono što je neophodno za sprovođenje projekta.

Više informacija o uslovima za konkurisanje je dostupno u raspisu konkursa, kao i na Funding and Tenders Opportunities portalu.

Ko može da se prijavi?

Na konkurs se mogu prijaviti pojedinačni aplikanti ili konzorcijumi sa najmanje dva aplikanta iz zemalja učesnica u MEDIA potprogramu. Takođe, projekti mogu uključivati finansijsku podršku trećim stranama u okviru međunarodnih koprodukcija.

Koji je rok za prijavu?

Rok za prijavu je 9. januar 2025. godine, a rezultati će biti objavljeni u maju iste godine.
Projekti mogu trajati do 36 meseci. Ukupni budžet za konkurs iznosi 21 milion evra.

Kako vam možemo pomoći?

Tim MEDIA Deska Srbija pruža besplatnu podršku u pripremi konkursne prijave. Možete se prijaviti za učešće u našim događajima ili zakazati sastanak za pregled vašeg projekta.

Ključni saveti za konkurisanje na ovaj konkurs:

  • Planirajte aktivnosti sa panevropskim uticajem – projekti treba da uključe aktivnosti koje utiču na čitav lanac vrednosti u audiovizuelnoj industriji, od razvoja veština do distribucije i inovacija.
  • Fokusirajte se na inovacije – iskoristite nove tehnologije i digitalne alate za produkciju, distribuciju i marketing evropskih audiovizuelnih dela, kao i za povećanje njihove dostupnosti i vidljivosti.
  • Razvite mrežu saradnje – podstičite saradnju između evropskih profesionalaca u audiovizuelnom sektoru kroz umrežavanje i poslovne razmene, sa fokusom na koprodukcije i globalno tržište.
  • Uključite strategije održivosti i inkluzije – obezbedite da vaš projekat uključuje strategije koje promovišu ekološki održive prakse, rodnu ravnopravnost i raznolikost.
  • Iskoristite potencijal privatnih investicija – organizujte radionice i događaje koji promovišu važnost privatnih investicija i pružite prostor za povezivanje kompanija sa finansijskim ekspertima i potencijalnim investitorima.

Ostale konkurse Kreativna Evropa MEDIA kao i raspored info sesija možete pogledati OVDE.

MEDIA Desk Srbija

Filmski centar Srbije
Koče Popovića 9/3, 11000 Beograd, Srbija

+381 11 2634253

Una Domazetoski, rukodoviteljka
una@fcs.rs

Milan Đorđević, menadžer projekata

mediadesk@fcs.rs

Ana Ćosić, finansijska koordinatorka
ana.cosic@fcs.rs

Rad sa strankama:
sredom, od 09:00 do 17:00 časova
četvrtkom, od 09:00 do 17:00 časova

*Molimo vas da imate u vidu da je sastanak potrebno zakazati.

Podeli sa drugima