ONLINE INDUSTRY PROGRAM

PREDAVAČICA: VIOLA GABRIJELI

SREDA, 1. NOVEMBAR, 10.00 Č

YOUNG HORIZONS – BIZNIS HAB ČIJA JE STRAST SADRŽAJ ZA MLADU PUBLIKU

Industry program Digitalni propeler okuplja profesionalce iz filmske industrije sa ciljem da doprinese vidljivosti art-house evropskog i domaćeg filma kroz jačanje bioskopskog sektora, distributera, kao i digitalnih distributera VoD i (S)VoD. Opšti cilj projekta podrazumeva osnaživanje, edukaciju i umrežavanje filmskih profesionalaca, predstavnika nezavisnih bioskopa, produkcije, sektora digitalnog marketinga i distribucije iz Srbije i celog regiona.

Devetnaesto izdanje Filmskog festivala Slobodna zona, u saradnji sa Media deskom Srbije, predstaviće program The Young Horizons koji ima za cilj podršku i promociju razvoja filma i serija za mladu publiku.

Za učešće se možete prijaviti popunjavanjem kratkog upitnika do 30. oktobra. Više informacija možete dobiti na sajtu festivala.

MASTER KLAS

Broj naslova porodičnih filmova je u porastu. Srbija je filmom Leto kada sam naučila da letim svojoj publici pružila značajni, autentični i višestruko nagrađivani naslov koji popravlja raspoloženje. Za najnoviji film poljske produkcije Pas Lampo već je kupljeno 500.000 ulaznica na blagajnama. Uspeh najnovijih porodičnih naslova nemoguće je razdvojiti od rastućeg interesovanja pubilke, kao i stvaralaca projekata za mladu publiku. Porodični sadržaj je ozbiljan poslovni model sa sopstvenim mrežama i industrijom.

Young Horizons je jedna od ključnih grana udruženja New Horizons. Odgovorna je za distribuciju i podršku visokokvalitetnih filmova i serija za mladu publiku. Brend The Young Horizons obuhvata nekoliko komplementarnih oblasti: bioskopsku distribuciju (Young Horizons Distribution) i onlajn distribuciju (Young Horizons VOD); filmsko obrazovanje za predškolske ustanove i škole (Young Horizons Education) i godišnji Međunarodni filmski festival Young Horizons sa svojim međunarodnim koprodukcijskim forumom Young Horizons Industry.

Ako ste producent, distributer ili agent za prodaju – saznajte šta platforma nudi za Vas.

O PREDAVAČICI MASTER KLASA

Viola Gabrijeli
Šefica programa / Young Horizons Industry
Viola Gabrijeli je međunarodna konsultantkinja sa iskustvom, čija je specijalnost pronalaženje sadržaja i talenata širom sveta, sa fokusom na animaciji i sadržaju za mladu publiku. Dok je radila kao kuratorka, Viola je takođe postigla značajan uspeh u programiranju i organizaciji inspirativnih ključnih događaja na međunarodnim konferencijama visokog profila, koje su sastavni deo naglašavanja pozitivnog uticaja koprodukcije, inovativnog marketinga i strategija za pronalaženje nove publike. Trenutno radi kao šefica programa za Young Horizons Industry, godišnji internacionalni koprodukcijski i pičing događaj za medijski sadržaj za decu i mlade, sa naglaskom na osmišljavanju inicijativa okrenutih ka budućnosti, koje su fokusirane na međunarodnu razmenu i širenje mreže. Osim toga, ona je programska delegatkinja za oblast animiranih filmova na Šangajskom međunarodnom filmskom i TV festivalu.