Hartefakt: program za lidere/ke u oblasti ljudskih prava otvoren za prijave do 18. februara!

Konkurs je: ZATVOREN
Rok za konkurisanje: 18.02.2024
Sredstva: N/A
Oblast: civilno društvo
Konkurs je za: organizacije civilnog društva koje se bave zaštitom ljudskih prava i aktiviste

Hartefakt poziva aktiviste_kinje i branitelje_ke ljudskih prava iz Srbije, ali i one koje aktivizam na ovom polju interesuje da se prijave za Program za lidere_ke u oblasti ljudskih prava, koji se sprovodi u saradnji sa Institutom 8. mart iz Slovenije.

Hartefakt, organizacija posvećena promociji i zaštiti ljudskih prava, otvara konkurs za 20 angažovanih pojedinaca_ki koji_e žele da unaprede svoje veštine i doprinesu razvoju ljudskih prava u Srbiji.

Program će se sastojati iz tri ključna dela koja će biti realizovana tokom 2024. godine:

  1. Edukativni program: Petodnevni seminar sa ekspertima_kinjama iz Instituta 8. mart iz Slovenije biće organizovan u martu. Tokom seminara, učesnici_e će imati priliku da prodube svoje znanje i veštine za zagovaranje zaštite ljudskih prava i razmene iskustva sa kolegama_nicama iz različitih delova Srbije.
  2. Mentorski rad: Učesnici_e će dobiti podršku za svoj rad kroz individualno i personalizovano mentorstvo sa stručnjacima_kinjama iz Slovenije, koje podrazumevaju konsultacije u vezi sa njihovim specifičnim projektima i inicijativama, uključujući i potrebu za ličnom psihološkom podrškom.
  3. Finansijska podrška: Hartefakt će dodeliti finansijsku podršku za realizaciju pet najperspektivnijih projekata koji budu razvijeni tokom programa. Ova podrška ima za cilj da podstakne inovacije i doprinese jačanju kapaciteta organizacija i pojedinaca_ki u oblasti ljudskih prava.

Uslovi za prijavu su:

  • Aktivnost na polju zaštite ljudskih prava ili interesovanje za aktivizam na ovom polju;
  • Angažovanje u organizaciji ili želja za osnivanjem nove organizacije;
  • Sposobnost praćenja programa na engleskom jeziku.

Posebno ohrabrujemo da se prijave aktivisti_kinje iz manjih sredina, kao i pojedinci_ke koji se bave problematikom višestruke diskriminacije, uključujući socijalnu ugroženost. Vaša jedinstvena perspektiva i predanost su ključne za stvaranje inkluzivnijeg društva, a naš program je otvoren za sve koji žele da doprinesu poboljšanju položaja marginalizovanih grupa u Srbiji, sa posebnim fokusom na one koji imaju manje mogućnosti da dobiju podršku za svoj angažman.

Za prijavu je potrebno dostaviti kratku biografiju i motivaciono pismo uključujući informacije o dosadašnjim aktivnostima i planiranim projektima. Prijave se primaju do 18. februara putem adrese prijava@heartefact.org, a kandidati_kinje će biti kontaktirani_e kako se budu prijavljivali_e.

Za dodatna pitanja, možete kontaktirati Kseniju Milutinović putem mejla: ksenija@heartefact.org.

Organizator snovi troškove prevoza, smeštaja, obroka i programa tokom trajanja ovog projekta.

Hartefakt sprovodi ovaj projekat u saradnji sa Institutom 8. mart, vodećom aktivističkom organizacijom iz Slovenije koja iza sebe ima više uspešnih inicijativa u zagovaranju važnih društveno- političkih promena.

Ovaj program je deo šireg projekta podržanog od strane Evropske unije, u okviru kojeg će Hartefakt u naredne tri godine intenzivno raditi na zagovaranju unapređenja stanja ljudskih prava u Srbiji. Kroz rad sa aktivistima_kinjama, umetničku produkciju, javne kampanje i druge zagovaračke inicijative, cilj nam je da doprinesemo stvaranju održivih promena i inkluzivnog društva koje poštuje i štiti prava svih građana_ki.

Podeli sa drugima