HEMI INCUBATOR: otvoreni poziv za stručnjake iz muzičke industrije i preduzetnike

Konkurs je: ZATVOREN
Rok za konkurisanje: 18.02.2024.
Sredstva: N/A
Oblast: kultura
Konkurs je za: muzičke umetnike i preduzetnike

Da li imate sjajnu ideju za muzički biznis ili projekat u ranoj fazi? Tražite li međunarodne kontakte, mentorstvo ili poslovne prilike?

Hub za Razmenu Inovacija u Muzici (HEMI) sa ponosom najavljuje finalno izdanje HEMI Inkubatora, prvog programa inkubacije za muzički biznis u regionu!

HEMI Inkubator je program razvoja biznisa namenjen muzičkim preduzetnicima i kompanijama iz devet zemalja u Centralnoj i Jugoistočnoj Evropi: Češka, Estonija, Grčka, Mađarska, Severna Makedonija, Poljska, Rumunija, Srbija i Slovenija. HEMI Inkubator pruža okvir sa hibridnim i skalabilnim obukama kako bi doneo merljive rezultate profesionalcima iz oblasti muzike i već ustaljenim kompanijama (preduzetnicima/MSP/startapovima unutar sektora muzike).

Program Inkubatora:

Tok 1: Profesionalci koji imaju poslovnu ideju, žele da stvore novu uslugu, proizvod ili kompaniju vezanu za muzičku industriju i treba im podrška da je pretvore u opipljiv proizvod ili uslugu. Tok 2: Muzički preduzetnici koji žele da razviju svoje postojeće proizvode/usluge i prošire svoje poslovanje na nove tržišne segmente.

HEMI Inkubator je razvijen od strane organizacija članica HEMI inicijative u saradnji sa vodećim stručnjacima i mentorima industrije, u partnerstvu sa nekim od najaktivnijih i najuspešnijih muzičkih i tehnoloških organizacija/asocijacija u Evropi, kao što su EIT Digital (EU), IMPALA (EU), Lift99 (EE), Music Innovation Hub (IT) i Music Tech Europe (EU).

Odabrani projekti će dobiti mentorski rad, radionice o specifičnim poslovnim temama i veštinama, akreditacije za muzičke konferencije i festivalske showcase-ove partnera HEMI, učestvovaće u događajima umrežavanja, sesijama za predstavljanje i susretima sa ključnim igračima industrije. Na kraju, 6 projekata/kompanija će dobiti finansijsku podršku za dalji razvoj svog projekta (nakon uspešnog završetka programa).

Ko može aplicirati?

Muzički preduzetnici ili kompanije koje nude održivo rešenje za sektor muzike. Profesionalci koji su u fazi stvaranja nove usluge, proizvoda ili kompanije vezane za sektor muzike. Kompanije registrovane u jednoj od 9 HEMI zemalja – Češka, Estonija, Grčka, Mađarska, Severna Makedonija, Poljska, Rumunija, Srbija, Slovenija. (Primenjuje se samo za Tok 2).

Građani 9 HEMI zemalja koji žive bilo gde u Evropskoj uniji, Ujedinjenom Kraljevstvu i zemljama EFTA. Selekcija će biti obavljena početkom marta, a program Inkubatora će se odvijati od aprila do novembra 2024.

Oblikujte budućnost muzičke industrije! Detaljne informacije možete saznati ovde!

Ovde se možete prijaviti. 

Reigo iz Fairmus-a: „HEMI Hub je najbolji način za povezivanje sa internacionalnim kontaktima između kreativnih i inovativnih ljudi širom Evrope […] To je sigurno bio jedan od najboljih akceleratora za Fairmus i snažno preporučujem učešće u ovoj jedinstvenoj prilici i apliciranje za HEMI Hub 2024!“

Kristjan iz Scoremusic-a: „To je bilo sjajno iskustvo i privilegija biti u HEMI Inkubatoru tokom šest meseci, dobiti ekspertizu profesionalaca iz muzičke industrije, proširiti svoju mrežu i doći do novih klijenata. Za mene je takođe bilo vrlo korisno dobiti dodatni pogled na naš proizvod/uslugu u drugačijem kontekstu.“

Aleksandra iz SyncUp-a: „Učešće u HEMI akcelerator programu obeležilo je ključan trenutak u mom preduzetničkom putovanju ove godine. To nije samo program; to je živa, podržavajuća mreža koja je bila instrumentalna u vođenju kroz složenosti pretvaranja moje poslovne ideje u opipljiv, delotvoran plan.“

Podeli sa drugima