Digitalna Evropa – mogućnosti za Srbiju

Bavite se digitalnim tehnologijama ili imate inovativni odgovor za digitalizaciju turističke ponude ili kulturnog nasleđa?

Pridružite nam se na info sesiji “DIGITALNA EVROPA – MOGUĆNOSTI ZA SRBIJU”, 27. oktobra u 12h u EU info kutku u Nišu (Vožda Karađorđa 5).

Ovom prilikom pričaćemo o dva aktuelna poziva:

  • Date Space for Tourism – koji se odnosi na usklađivanje turističkih ponuda sa očekivanjima turista, prilagođavanje predloga usluga novim turističkim grupama, predviđanje velikog priliva turista, a samim tim i efikasnije planiranje resursa i stvaranje novih poslovnih mogućnosti.
  • Data Space for Cultural heritage – dovešće do dostupnijih kulturnih sadržaja visokog kvaliteta, posebno u 3D formatu, podstaći ponovnu upotrebu digitalizovanih kulturnih resursa i pružiti više mogućnosti zajednici da ponudi obogaćene usluge, zahvaljujući upotrebi naprednih tehnologija.

Pozivi su namenjen malim i srednjim preduzećima, javnim ustanovama, turističkim organizacijama, ustanovama kulture i fakultetima.

Program će predstaviti prof. dr Miroslav Trajanović, državni sekretar u Ministarstvu nauke, tehnološkog razvoja i inovacija.

Broj mesta je ograničen pa vas molimo da potvrdite prisustvo popunjavanjem prijavnog formulara koji se nalazi na linku , najkasnije do 26. oktobra 2023.

Program „Digitalna Evropa“ ima za cilj unapređenje digitalne transformacije u Evropskoj uniji. Osmišljen je da podrži razvoj digitalnih tehnologija, infrastrukture i veština kako bi se obezbedila konkurentnost i inovacije u digitalnoj ekonomiji. Srbija je postala punopravna članica ovog programa i u narednom periodu kompanije i institucije imaće mogućnost da rade na prevazilaženju jaza između istraživanja digitalnih tehnologija i njihove primene i da rezultate istraživanja iznesu na tržište – za dobrobit evropskih građana i preduzeća.