Konkurs Nagrada za javne uprave je otvoren!

Konkurs je: OTVOREN
Rok za konkurisanje: 15.07.2024.
Sredstva: trofeji, sertifikati, putovanja, događaji i stručne obuke
Oblast: obrazovanje
Konkurs je za: institucije javnog sektora sa svih administrativnih nivoa, tj. nacionalnog i lokalnog

Treći ciklus Nagrada za javne uprave na Zapadnom Balkanu ima za cilj da prepozna inicijative koje grade bolje javne uprave za i sa korisnicima!

Nagrade za javnu upravu na Zapadnom Balkanu su jedinstveni sistem priznanja, pokrenut od strane ReSPA i SIGMA sa ciljem unapređenja inicijativa za upravljanje i podrške uspostavljanju pametnih sistema javnog upravljanja u regionu Zapadnog Balkana.

Cilj je nagrađivanje i promocija najbolje prakse za unapređenje kapaciteta i omogućavanje brzog usvajanja uspešnih rešenja za javne uprave širom regiona. Važno je istaći napore u javnoj upravi koji podstiču inovativne, efikasne, inkluzivne, održive alate i sisteme koji doprinose blagostanju građana.

Tražimo inicijative koje primenjuju pametnu upotrebu digitalne transformacije, administrativnog pojednostavljenja, inovacija, inkluzivnosti, uticaja na zajednicu i angažovanja korisnika, dok istovremeno pokazuju jasne i opipljive rezultate za korisnike. Bez obzira da li ste optimizovali birokratske procese radi smanjenja vremena čekanja, uveli inovativne digitalne platforme koje povećavaju dostupnost, ili osnažili zajednice kroz participativno donošenje odluka, vaši napori direktno unapređuju živote i oblikuju budućnost upravljanja.

Prijave mogu doći iz različitih oblasti, sektora politika i polja javnog upravljanja, pod uslovom da se fokusira na dokazivanje direktnog ili indirektnog pozitivnog uticaja na korisnike i doprinos poboljšanju isporuke javnih usluga (građani, korisnici usluga, ciljne grupe korisnika, preduzeća i drugi zainteresovani).

Dobitnike čekaju trofeji, putovanja, obuke i događaji. Ceremonija dodele nagrada je u novembru, zvanični jezik je engleski, a više informacija o kriterijumima, procesu selekcije i vremenskim okvirima možete pronaći OVDE.

Osnovne informacije o ovogodišnjem konkursu možete pronaći OVDE.

Pravila ušeća možete pronaći OVDE.

Sve o evaluacionim kriterijumima možete pronaći OVDE.

Link za prijavu možete pronaći OVDE.

Rok za konkurisanje: 15. jul 2024.

***

Osnovana kao zajednički poduhvat Evropske komisije i vlada Zapadnog Balkana, ReSPA već deset godina umrežava ministarstva i institucije javne uprave regiona i povezuje ih sa Evropskom komisijom i ekspertima uključenim u reformu javne uprave država članica EU. Razmena znanja i iskustava utiče na efikasnije formiranje javnih politika i procesa neophodnih za uspješnu realizaciju reformskih procesa u javnoj upravi regiona. S druge strane, zadatak ReSPA-e je da pomogne vladama regiona u ovim reformskim procesima realizujući konkretne aktivnosti oblikovane prema njihovim specifičnim potrebama u nekoliko ključnih oblasti – bolja regulativa, centri vlada, razvoj ljudskih resursa, upravljanje kvalitetom i e-Uprava.

 

Podeli sa drugima