Konkurs za istraživače/ice na programu “Srbija u ratu”

Konkurs je: OTVOREN
Rok za konkurisanje: 15.03.2024.
Sredstva: izabrani studenti će dobiti mesečnu stipendiju za istraživački rad
Oblast: mladi
Konkurs je za: studente od 18 do 30 godina

Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR) poziva studente od 18 do 30 godina iz Srbije da se prijave za učešće na istraživanju pod nazivom “Srbija u ratu”. Cilj istraživanja je kreiranje tekstualnih sadržaja koji će biti dostupni na online obrazovnoj platformi koja će javnosti na kreativan način predstaviti ratne operacije i ratne zločine koji su počinjeni van teritorije Srbije, a u kojima su učestovale jedinice pod kontrolom vlasti u Srbiji u periodu od 1991. do 1999. godine.

Po ugledu na sajt Rat u Srbiji, priprema se dodatna edukativna platforma gde će mladi ljudi moći da jednostavno dođu do tačnih informacija o učešću Srbije u ratovima tokom devedesetih. Istraživači/ce će tokom rada na programu imati priliku da nauče i savladaju veštine pretrage baze podataka (kao što su baze Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju i Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove u Hagu), prikupljanja relevantne dokumentacije i kreiranja tekstualnih sadržaja. Tokom tri meseca istraživačkog rada, studenti/kinje će imati mentorsku podršku i imaće priliku da zajedno sa YIHR posete neobeležena mesta stradanja u Srbiji.

Izabrani studenti će dobiti mesečnu stipendiju za istraživački rad.

Ako vas ova tema interesuje, motivisani ste da intenzivno radite za vreme programa i želite da se uključite u proces stvaranja platforme “Srbija u ratu” – ovo je savršena prilika za vas!

Možete se prijaviti putem ovog linka.

KO MOŽE DA SE PRIJAVI ZA UČEŠĆE?
Studenti 18-30 godina koji su motivisani, interesuje ih ova tema, i spremni su da joj posvete pažnju koju zaslužuje.

Prijave su otvorene od 01.03. i traju do 15.03.2024. godine

Za sva dodatna pitanja, možete se obratiti:
vanja.djurdjic@yihr.org

Podeli sa drugima