Pokret Polet: otvoren je poziv za mlade istraživače!

Konkurs je: OTVOREN
Rok za konkurisanje: 10.07.2024.
Sredstva: N/A
Oblast: obrazovanje, mladi
Konkurs je za: mlade

Ukoliko si akademski građanin starosti do 30 godina i zainteresovan si za istraživanje javnih politika iz oblasti socijalne zaštite, radnih prava ili socijalnog preduzetništva prijavi se na edukativno istraživački program Pokret Polet! Ovo je pravi konkurs za tebe ukoliko želiš da naučiš kako se analiziraju javne politike, kako se sprovode kampanje javnog zagovaranja, da se povežeš da svojim vršnjacima sa drugih fakulteta i sa organizacijama civilnog društva. Popuni online prijavni formular i budi jedan od 15 mladih istraživača koji će uneti dodatni polet ovom inovativnom programu!

Edukativno-istraživački program deo je šireg programa Pokret Polet, koji Trag fondacija sprovodi u partnerstvu sa Centrom za socijalnu politiku i u saradnji sa Koalicijom za razvoj solidarne ekonomije (KoRSE), uz finansijsku podršku Evropske unije. Cilj ovog dela programa jeste da uključimo mlade ljude u rad organizacija civilnog društva, da ih podstaknemo da se bave analizama javnih politika i da zagovaraju za izmene socio-ekonomskih politika koje će uticati na poboljšanje položaja osetljivih grupa u društvu.

Ko može da se prijavi?

  • Studenti završnih godina studija, diplomci i postdiplomci fakulteta društvenih nauka do 30 godina starosti. Prednost će imati kandidati sa Fakulteta političkih nauka, Pravnih fakulteta, Ekonomskih fakulteta i Filozofskih fakulteta (smer sociologija i psihologija)
  • Motivisani mladi ljudi koji žele da doprinesu unapređenju socio-ekonomskih javnih politika u Srbiji i budu uključeni u proces javnog zagovaranja u saradnji sa organizacijama civilnog društva;
  • Poželjno je iskustvo u radu sa organizacijama civilnog društva i iskustvo u sprovođenju istraživanja, ali to svakako nije eliminacioni faktor.

Šta obuhvata edukativno-istraživački program 2024. godine?

Učešće u programu u trajanju od 9 meseci uključuje:

1) Učešće na obukama – u cilju usvajanja metodologije za analiziranje javnih politika, razumevanje procesa javnog zagovaranja i unapređenje komunikacijskih veština;
2) Izradu analiza javnih politika – ključna aktivnost programa i podrazumeva analiziranje postojećih javnih politika i kreiranje dokumenata koji osim pregleda relevantnih propisa na koje je potrebno uticati zagovaračkim kampanjama uključuju i jasne preporuke za njihovo unapređenje.
3) Učešće u zagovaračkim aktivnostima OCD – sticanje iskustva na terenu i praktično upoznavanje sa procesom sprovođenja kampanja javnog zagovaranja.

Za učešće na ovom programu, mladi istraživači/-ce dobijaju i novčanu naknadu od 800 EUR bruto. Osim toga, biće nadoknađeni i putni troškovi za terenske posete organizacijama.

Detaljne informacije o programu za mlade istraživače/-ice, komponentama koje uključuje, uslovima prijave i načinu odabira učesnika možete pogledati u detaljnom opisu konkursa za mlade istraživače Pokret Polet.

Kako se prijaviti za učestvovavnje u edukativno-istraživačkom programu?

  • Popunite online prijavni formular
  • U odgovarajuće polje u formularu dodajte primer svog istraživačkog rada
  • Snimite video u trajanju od maksimalno 2 minuta u kome ćete odgovoriti na pitanja koja su navedena u segmentu video priča u okviru prijavnog formulara

Rok za podnošenje onlajn prijave je sreda, 10. jul, do 23:59 časova.

Za sve dodatne konsultacije i pitanja u vezi sa programom i prijavom na konkurs možete nas kontaktirati putem i-mejl adrese politike@tragfondacija.org, najkasnije do ponedeljka, 8. jula do 17 časova.

Podeli sa drugima