Najmanje 1300 poljoprivrednika iskoristilo je mogućnost da unapredi svoje domaćinstvo kroz IPARD program. Želiš novi traktor ili mašinu koja će ti pomoći da povećaš proizvodnju ili prinose? Imamo rešenje –  EU je uz tebe.

Evropska unija je izdvojila 288 miliona evra bespovratnih sredstava za poljoprivrednike Srbije. Bilo da ti je potreban traktor, ili želiš da obnoviš zapušteno gazdinstvo, saznaj kako baš ti možeš da dobiješ deo tog novca.

Osnovni način da se dođe do sredstava za poljoprivredu jeste IPARD – instrument Evropske unije za pretpristupnu pomoć ruralnom razvoju.

Ovde ćete pronaći sve informacije o mogućnostima u okviru IPARD programa:

Čak 580 miliona evra namenjeno je poljoprivrednicima Srbije u narednih nekoliko godina, u okviru programa IPARD III, od čega EU obezbeđuje 288 miliona.

IPARD „pokriva“ sve poljoprivredne aktivnosti, te pogledajte koja od ovih mera se odnosi na vaše poslovanje, i konkurišite za nju.

  • Mera 1: Investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava;
  • Mera 3: Investicije u fizičku imovinu koje se tiču prerade i marketinga poljoprivrednih proizvoda i proizvoda ribarstva;
  • Mera 4: Agro-ekološko-klimatske mere i organska proizvodnja;
  • Mera 5: Sprovođenje lokalnih strategija ruralnog razvoja – LEADER pristup;
  • Mera 6: Investicije u ruralnu javnu infrastrukturu;
  • Mera 7: Diverzifikacija poljoprivrednih gazdinstava i razvoj poslovanja i

Informacije o događajima, najavama, pozivima i pravilima koja se odnose na sprovođenje IPARD programa u Srbiji, možete naći na sledećim adresama:

Info sesije
Podkast “EU mogućnosti”