Poziv za podnošenje projekata: Omladinski fond „Lokalne inicijative mladih”

Konkurs je: OTVOREN
Rok za konkurisanje: 8.05.2024.
Sredstva: N/A
Oblast: mladi, civilno društvo
Konkurs je za: mlade i organizacije civilnog društva

Otvorene su prijave za Omladinski fond Lokalne inicijative mladih, koje su deo projekta Regionalni dijalog mladih za Evropu, finansiranog od strane Evropske unije.

Fond pruža finansijsku podršku odabranim organizacijama civilnog društva iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova*, Severne Makedonije i Srbije, sa ciljem podržavanja projekata koji promovišu participativne omladinske politike na Zapadnom Balkanu i aktivno uključivanje mladih u praćenje reformi i politika u regionu.

Prijave se sastoje iz dva koraka: podnošenje koncepta, a zatim potpune prijave.

Rok za dostavljanje koncepta je 8. maja 2024. godine do 20.00 časova po beogradskom vremenu.

Projekti se podnose na engleskom jeziku putem e-mail adrese: youthfund@centaronline.org, dok pitanja i nedoumice možete poslati na istu imejl adresu najkasnije do 20. aprila 2024. godine. Individualni odgovori će biti dostavljeni do 25. aprila 2024. godine.

 

Informativna sesija o ovom Pozivu biće održana onlajn, 12. aprila 2024. godine, od 12:00 do 13:30 časova (po beogradskom vremenu).

Ako ste zainteresovani za učešće u ovoj sesiji, popunite prijavu putem formulara do 11. aprila 2024. godine.

 

U nastavku možete pronaći Smernice za podnosioce prijava i priloge potrebne za podnošenje projekata.

***

Omladinski fond „Lokalne inicijative mladih“ je finansijska podrška trećim licima, odnosno „sub-granting“ aktivnost u okviru trogodišnjeg regionalnog projekta „Regionalni dijalog mladih za Evropu“, koji finansira Evropska unija u periodu 2023-2026. Projekat „Regionalni dijalog mladih za Evropu“ se finansira kroz Program EU za civilno društvo i medije u korist Zapadnog Balkana i Turske za 2021-2023 (IPA III), a sprovodi ga Fondacija Centar za demokratiju iz Srbije kao vodeći partner u saradnji sa partnerskim organizacijama civilnog društva sa Zapadnog Balkana: Akademija za evropske integracije i pregovore (Albanija), Omladinski centar (Albanija), Kosovska inicijativa za stabilnost (Kosovo*), Mreža progresivnih inicijativa (Bosna i Hercegovina), Fondacija NVO Info centar (Severna Makedonija) i Regionalna akademija za demokratski razvoj (Srbija).

*Ova oznaka ne prejudicira status Kosova i u skladu je sa Rezolucijom Saveta bezbednosti UN 1244/1999, kao i sa mišljenjem Međunarodnog suda pravde o kosovskoj deklaraciji nezavisnosti

Podeli sa drugima