Teatar mladih Mišolovka predstavlja: „BUĐENJE PROLEĆA – DEČJA TRAGEDIJA“ povodom Svetskog dana pozorišta!

Predstava „BUĐENJE PROLEĆA – DEČJA TRAGEDIJA“ u organizaciji Teatra mladih Mišolovka zakazana je za nedelju, 31. marta u 18h u Velikoj sali Kulturnog centra Novog Sada, povodom Svetskog dana pozorišta.

Ova predstava, inspirisana delom Franza Vedekinda, donosi duboku introspekciju u mladost, kroz prizmu 19 talentovanih mladih glumaca koji su godinu dana istraživali teme koje pogađaju današnju omladinu. Kroz fragmentarnu dramaturgiju komada, otvaraju se ključne teme poput vršnjačkog nasilja, porodičnog nasilja, seksualnog nasilja, maloletničke delikvencije, liberalnog i tradicionalnog vaspitanja, seksualnosti mladih i generacijskog jaza.

Predstava, koja traje sat i 20 minuta, obećava da će publiku ostaviti zapanjenom i duboko promišljajućom, te se mole posetioci da dođu bar deset minuta ranije kako bi osigurali svoje mesto. Nakon izvođenja, organizovana je i diskusija sa publikom kako bi se produbila tema koju predstava postavlja.

Dramsko-pedagoški rad i režiju potpisuju Ibro Sakić i Jelena Zdravković.

Važno je napomenuti da je predstava namenjena publici starijoj od 12 godina, a za sve informacije i rezervacije, kontaktirajte stranicu Teatra mladih Mišolovka na društvenim mrežama.

Izvođenje ove predstave realizuje se u saradnji EU Info pointa Novi Sad i Uprave za kulturu Grada Novog Sada.