Erazmus za mlade preduzetnike: Prilika za razvoj i internacionalno povezivanje

Ukoliko ste mladi preduzetnik, preduzetnica ili tek planirate da osnujete sopstvenu kompaniju, postoji jedinstvena prilika koja vam može pružiti podršku u razvoju vaše ideje. EU Info Point u Novom Sadu (Bulevar Mihajla Pupina 17) organizuje otvorena vrata o programu Erazmus za mlade preduzetnike, a gost na ovom događaju biće Vladimir Nikić.

Otvorena vrata će se održati u utorak, 21. novembra, od 16 do 18 časova, pružajući mladim preduzetnicima priliku da saznaju više o pokretanju i razvoju svojih firmi, kao i o sticanju dragocenog iskustva u povezivanju sa kompanijama na evropskom tržištu.

Ulaz na ovaj događaj je besplatan, a svi zainteresovani treba da se prijave putem OVOG LINKA.

Vladimir Nikić će odgovarati na pitanja zainteresovanih, a među temama koje će biti obuhvaćene su:

  • Kako prepoznati da li je vaša firma spremna za učešće u programu Erazmus?
  • Kako se pripremiti za proces apliciranja ako tek planirate osnivanje firme?
  • Šta možete očekivati tokom stručnog usavršavanja u inostranoj kompaniji?
  • Kakvi su potencijalni rezultati nakon učešća u programu Erazmus?
  • Kako se prijaviti da budete domaćin preduzetniku?

Ovaj događaj pruža izuzetnu priliku mladim preduzetnicima da se informišu, povežu i steknu dragocena saznanja o mogućnostima koje pruža Erazmus za mlade preduzetnike. Ne propustite mogućnost da unapredite svoje poslovne ambicije i proširite horizonte u evropskom preduzetničkom svetu.

Otvorena vrata se redovno održavaju u organizaciji EU Info Pointa u Novom Sadu, koji okuplja predstavnike različitih programa podrške Evropske unije. Cilj ovih događaja jeste omogućavanje građanima direktnu interakciju sa stručnjacima, kako bi dobili odgovore na konkretna pitanja.

***

Program Erazmus za mlade preduzetnike (Erasmus for Young Entrepreneurs – EYE) koji je pokrenula Evropska komisija 2009. godine, omogućava budućim preduzetnicima ili onima koji su osnovali sopstvenu firmu u protekle tri godine, da steknu korisne veštine i iskustvo u poslovanju u nekoj drugoj zemlji. Učešćem u “Erazmusu za mlade preduzetnike” oni dobijaju jedinstvenu priliku da uče od iskusnih kolega tako da njihove poslovne ideje mogu da postanu stvarnost. Ovaj program pomaže novim firmama i doprinosi internacionalizaciji malih kompanija, što je ključ za razvoj i zapošljavanje mladih ljudi.

Edukativne i praktične radionice u okviru serijala „Pitaj me bilo šta o EU podršci“ namenjene su budućim korisnicima EU sredstava kako bi iz prve ruke saznali šta im je sve potrebno za dobru aplikaciju i implementaciju projekta, ali i kako bi spremnije dočekali otvaranje novih poziva.