Pitaj me bilo šta o EU podršci – Erazmus za mlade preduzetnike

Da li želite da internacionalizujete svoje poslovanje i razvijate biznis na stručnom usavršavanju u nekoj od evropskih kompanija? Da li želite da učite od iskusnih kolega iz inostranstva i dobijete podstrek za pokretanje sopstvenog biznisa?

Ukoliko su vaši odgovori potvrdni, pozivamo vas da nam se pridružite u četvrtak, 9. novembra u 12 časova na radionici „Pitaj me bilo šta o EU podršci“, gde ćete iz prve ruke saznati sve o programu Erazmus za mlade preduzetnike:

  • Kako znati da je vaša firma spremna za učestvovanje u programu?
  • Kako se pripremiti za apliciranje ukoliko tek planirate da osnujete firmu?
  • Šta vas očekuje tokom stručnog usavršavanja u inostranoj kompaniji?
  • Šta možete da očekujete nakon učešća u programu?
  • Kako se prijaviti za preduzetnika domaćina?

Sagovornici sa kojima ćemo razgovarati o ovim temama su:

  • Vladimir Nikić, nacionalna kontakt tačka za program Erazmus za mlade preduzetnike
  • Zoran Mitrović, firma „Consalting“ iz Kragujevca (učesnik programa)

 

Razgovor će voditi Snežana Andrić iz EU info kutka.

Radionica će biti održana uživo u EU info kutku u Nišu, na adresi Vožda Karađorđa 5, a istovremeno će biti dostupna za online praćenje putem YouTube kanala EU u Srbiji.

Broj mesta je ograničen, te vas molimo da potvrdite prisustvo popunjavanjem prijavnog formulara koji se nalazi na LINKU, najkasnije do srede, 8. novembra u 17 časova.

 

***

Program Erazmus za mlade preduzetnike (Erasmus for Young Entrepreneurs – EYE) koji je pokrenula Evropska komisija 2009. godine, omogućava budućim preduzetnicima ili onima koji su osnovali sopstvenu firmu u protekle tri godine, da steknu korisne veštine i iskustvo u poslovanju u nekoj drugoj zemlji. Učešćem u “Erazmusu za mlade preduzetnike” oni dobijaju jedinstvenu priliku da uče od iskusnih kolega tako da njihove poslovne ideje mogu da postanu stvarnost. Ovaj program pomaže novim firmama i doprinosi internacionalizaciji malih kompanija, što je ključ za razvoj i zapošljavanje mladih ljudi.

Edukativne i praktične radionice u okviru serijala „Pitaj me bilo šta o EU podršci“ namenjene su budućim korisnicima EU sredstava kako bi iz prve ruke saznali šta im je sve potrebno za dobru aplikaciju i implementaciju projekta, ali i kako bi spremnije dočekali otvaranje novih poziva.