Program Southern European Entrepreneurship Engine (S3E) – Drugi otvoreni poziv za aplikante

Konkurs je: ZATVOREN
Rok za konkurisanje: 15.12.2023. do 15.00 časova / 12.01.2024. do 15.00 časova
Sredstva: N/A
Oblast: ekonomija i biznis
Konkurs je za: ekonomija i biznis

Projekat koji finansira EU Southern European Entrepreneurship Engine (S3E) pokrenuo je svoj drugi otvoreni poziv za S3E program – inicijativu koju finansira EU a kojom se podstiče razvoj „dubokog“ tehnološkog preduzetništva u zemljama južne Evrope.

Ovo je drugo izdanje Programa u okviru koga se nude nove mogućnosti ekosistemu dubokih tehnologija (Deep Tech).

Duboka tehnologija se odnosi na tehnologiju koja se zasniva na naučnim otkrićima ili inženjerskim inovacijama. Obično uključuje primenu naprednih alata i tehnika, kao što su veštačka inteligencija (AI) i mašinsko učenje, kako bi se razvile nove tehnologije koje mogu potpuno iznova osmisliti industriju kakvu poznajemo ili čak dovesti do stvaranja potpuno novih industrija.

S3E program je izgrađen oko 3 osnovna „sektora“, prilagođenih potrebama različitih grupa koje rade u okviru ekosistema dubokih tehnoloških inovacija.

S3E Start: pomaže istraživačkim timovima i kancelarijama za transfer tehnologije da istraže komercijalnu održivost svojih projekata.

S3E Charge: podržava start-apove u fazi rasta koji žele da poboljšaju svoj poslovni model i nauče  o načinima finansiranja.

S3E Reverse: povezuje korporativne izazove sa rešenjima koja su razvila startupi i mala i srednja preduzeća zahvaljujući Brokerskom programu (programu posredovanja), zasnovanom na uspešnoj metodologiji otvorenih inovacija.

Ko se može prijaviti?

Prijave za drugi otvoreni poziv primaju se iz sledećih zemalja:

  • Južnoevropske zemlje: Bugarska, Hrvatska, Kipar, Grčka, Italija, Malta, Portugal, Rumunija, Slovenija i Španija.
  • Pridružene zemlje: Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija, Srbija, Kosovo i Turska.

Kandidati treba da se prijave putem određene onlajn platforme, pazeći da odgovore na sva obavezna pitanja i da izaberu bar jedan od ciljeva održivog razvoja UN sa kojima je njihov posao ili projekat usklađen.

Obrazac za prijavu je dostupan na veb stranici S3E.

Rok za prijavu na S3E Charge (startapi) i S3E Reverse (velike organizacije koje deluju kao „Izazivači“) je 15. decembar 2023. do 15.00 časova

Rok za prijavu na S3E Start (istraživački timovi i službenici za transfer tehnologije) je 12. januar 2024. do 15.00 časova

***

Projekat S3E je ambiciozna zajednička inicijativa pokrenuta u septembru 2022. godine, koju finansira Evropska komisija kao deo programa Horizont Evropa. Tokom tridesetomesečnog rada, četiri partnera (HiSeedTech, Evropska organizacija za javno pravo – Institut za održivi razvoj, Međunarodni razvoj Irske i Australo) iz Portugala, Grčke, Irske i Španije udružila su snage kako bi S3E postala stvarnost. Tim uključuje stručnjake iz oblasti istraživanja, inovacija i „ubrzanja“, zajedno sa stručnjacima za politiku i izgradnju zajednice.

Osnovni cilj projekta je da ubrza projekte i rešenja Deep Tech koji dolaze od istraživačkih timova, početnika i malih i srednjih preduzeća koji mogu pozitivno uticati na društveni razvoj i ekonomski rast za održiviju budućnost. S3E ciljevi su usmereni na nauku i tehnološku izvrsnost u oblastima kao što su poljoprivredne nauke, inženjerstvo i tehnologija, nauke o životu i prirodne nauke. Projekat nudi praktičan program obuke, mentorstvo i umrežavanje, kao i otvoreni ekosistem inovacija

Podeli sa drugima