Program „Superškole“: prijavite se do 21. juna!

Konkurs je: OTVOREN
Rok za konkurisanje: 21.06.2024.
Sredstva: N/A
Oblast: obrazovanje
Konkurs je za: srednje škole

 „Superškole“: podsticanje mira i pomirenja na Zapadnom Balkanu

Šema razmene ‘’Superškole’’ je regionalna inicijativa za razmenu srednjih škola koja ima za cilj podršku procesima izgradnje mira i pomirenja na Zapadnom Balkanu putem partnerstava između škola. Ova partnerstva, poznata kao Superschools partnerstva, uspostavljaju se između dve srednje škole iz različitih zemalja ugovornica RYCO-a (Regionalne kancelarije za saradnju mladih). Program „Supeškole“ ima za cilj pružanje mogućnosti za regionalnu saradnju i razvoj međukulturnih kompetencija, koje su ključne za pomirenje i izgradnju mira u regionu.

Učestvovanjem u ovoj inicijativi, srednje škole će imati priliku da se prijave i, ukoliko budu odabrane, realizuju razmene između škola, kao i da učestvuju u programskim aktivnostima posvećenim jačanju njihovih kapaciteta, umrežavanju i saradnji.

Program RYCO-a je posvećen stvaranju prilika za mlade da se uključe u aktivnosti koje podstiču međusobno razumevanje i pomirenje u različitim domenima, uključujući građanski, društveni, obrazovni, kulturni i sportski. Svojom misijom, RYCO pokazuje svoju posvećenost ljudskim pravima, ljudskom dostojanstvu i izgradnji mira zasnovanog na međusobnom poštovanju i poverenju.

Sve detalje o ovom programu kao i link za prijavu možete pronaći OVDE.

Prijavite se za info sesije OVDE.

Guidelines for applicants.

***

O programu ‘’Superškole’’

‘’Superškole’’ su program školske razmene na Zapadnom Balkanu koji ima za cilj da podrži procese izgradnje mira i pomirenja i interkulturalnog učenja i dijaloga između škola, učenika i njihovih zajednica. Ovaj program je deo multidonorskog projekta „Program školske razmene na Zapadnom Balkanu“ koji zajednički finansiraju Evropska unija i nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), a sprovode Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) i RYCO.

O RYCO-u

RYCO je međuvladina organizacija koja podržava i unapređuje regionalnu i multikulturalnu saradnju mladih na Zapadnom Balkanu. Programi RYCO-a usmereni su na stvaranje mogućnosti za uključivanje mladih u aktivnosti koje doprinose međusobnom razumevanju i pomirenju u građanskom, društvenom, obrazovnom, kulturnom i sportskom domenu. RYCO inicira i učestvuje u kreiranju politika i zalaže se za reforme. Takođe, podržava razvoj političkog i društvenog okruženja koje osnažuje i olakšava razmenu mladih.

 

Podeli sa drugima