Literarni rad je najbolje sredstvo izražavanja najdubljih emocija i osvešćivanja strahova.

Kroz projekat “Osnaži me mislima”, za cilj imamo da  uz pomoć književnog dela deca  spoznaju lične strahove, te da se, putem empatije s glavnim junakom slikovnice, dođe do načina za rešavanje sopstvenih problema. Pisanje, kao stvaralački čin, predstavljao bi oslobađanje kroz – umetnički izraz.

Osnaži me mislima“ tema je nove serije dečijih radionica EU info mreže.

Cilj radionica je da se, uz pomoć književnog dela, spoznaju lični strahovi, te da se, putem empatije s glavnim junakom slikovnice, dođe do načina za rešavanje sopstvenih problema. Pisanje, kao stvaralački čin, predstavlja oslobađanje kroz – umetnički izraz.

Radionice će se ralizovati tako da deca/tinejdžeri, nakon čitanja slikovnice od strane moderetora, zađu  u strahove koje  imaju a koji im ometaju svakodnevicu (te i san). Osvešćivanje strahova i suočavanje sa njima, do čega će se, u otvorenom razgovoru doći, po rečima psihologa, najbolji je put za prevazilaženje istih.  Kompletno oslobađanje od strahova realizovaće se kroz stvaralački proces – pisanje priče. Deci će, putem šablona i usmenog pojašnjenja istih, biti predočen način pisanja književne priče. Svako dete će, uz nadzor mentora, napisati priču o sopstvenim strahovima i načinima njihovog prevazilaženja.

Broj mesta je ograničen, a prijave su obavezne na mail info@euinfo.rs.

Naredne radionice biće održane u Pirotu, Subotici i Kragujevcu:

Pirot:

  • 5. aprila (16 do 19 časova)
  • 6. aprila (11 do 13 časova) u Domu kulture Pirot,Srpskih vladara 77

Subotica:

  • 19. aprila (16 do 19 časova)
  • 20. aprila (12 do 15 časova) april, prostor Klara i Rosa , Petefi Šandora 15

Kragujevac: