U ponedeljak, 5. februara održana je još jedna obuka za upravljanje finansijama u evropskim projektima iz domena kulture.

Zbog velikog interesovanja za ovu edukaciju koju je Kreativna evropa realizovala u decembru, u prostoru EU info centra u Beogradu, ovog ponedeljka obuka je ponovo realizovana.

Obuka je realizovana u saradnji sa ekspertima za administrativno i finansijsko upravljanje projektima iz Srpske asocijacije menadžera i administratora razvojno-istraživačkih projekata (SARMA). Timu edukatora se ovoga puta pridružila i naša koleginica Ana Ćosić, finansijska koordinatorka MEDIA deska, koja je sa prisutnima podelila svoje iskustvo o temi iz ugla programa Kreativna Evropa Srbija.

Polaznici su dobili početna znanja za analizu i razumevanje procedura i pravila upravljanja finansijama na projektima koje podržava Evropska unija. Kategorije troškova, sastavljanje budžeta kroz praktične primere, specifičnosti programa Kreativna Evropa i kako obezbediti sufinansiranje, šta je Lump sum i koje su mu prednosti i mane, bile su teme još jedne uspešno održane obuke.