Ako ste mladi, i zanimaju vas studentske razmene, putovanja, istraživanja, studiranje – onda su ovi vebinari prava prilika da saznate nešto više o tome kako vaše ideje mogu da se ostvare!

Informativni centar Fondacije Tempus (Beograd, Terazije 39, I sprat), u okviru mesečnog programa aktivnosti tokom oktobra 2023. godine, organizuje sledeće događaje:

  • Vebinar Putuj Evropom: učestvuj u DiscoverEU takmičenju za osamnaestogodišnjake, 6. oktobar, 15.30–16.30 časova
  • Vebinar Eurodesk: prilike za mobilnost mladih u Evropi, 11. oktobar, 15.30–16.30 časova
  • Vebinar Kako da odeš na studentsku razmenu ili praksu kroz Erazmus+ ili CEEPUS program?, 16. oktobar, 16.00–17.00 časova
  • Vebinar Kako da se prijaviš za Erazmus Mundus zajednički master program?, 30. oktobar, 15.30–16.30 časova

O svim vebinarima možete naći detaljne informacije i uputstva za prijavu OVDE.

A mi najavljujemo vebinar EURODESK – prilike za mobilnost mladih u Evropi (rok za prijavu 11. oktobar u 12 časova): 

Vebinar je namenjen svim mladim osobama do 30 godina, kao i osobama koje rade sa mladima (omladinskim radnicima), koje žele da se informišu o prilikama za mobilnost mladih u Evropi, kao i o samoj Eurodesk mreži koja te prilike promoviše. Učesnici vebinara moći će da se upoznaju sa Eurodesk sajtom, Eurodesk bazom mogućnosti za mobilnost, koja pruža informacije i mogućnost pretrage prilika za školovanje, volontiranje, prakse i slično u inostranstvu, kao i sa mapama aktivnosti namenjenim mladima.

Takođe, biće predstavljena Evropska inicijativa za solidarnost koja pruža mogućnost učešća u međunarodnim volonterskim kampovima za mlade u Srbiji ili inostranstvu. Više informacija o ovom programu pružiće predstavnici Volonterskog centra Vojvodine.

Vebinar organizuje Fondacija Tempus – Nacionalni Eurodesk centar u Srbiji, u okviru kampanje Time to move koju Eurodesk mreža sprovodi svakog oktobra širom Evrope.

Vebinar se održava u sredu, 11. oktobra od 15.30 do 16.30 časova. Prijava se vrši popunjavanjem registracionog formulara, koji je dostupan ovde, najkasnije do 11. oktobra u 12 časova.