Panel diskusija i speed dating sesija

13. decembar 2023. (12:00 – 15:00)

      Dorćol Plac (Dobračina 59, Beograd)

 

Projekat Puls Evrope – medijske posete EU organizuje “Speed dating sa Evropom”  – događaj  namenjen mladima, studentima, mladim novinarima i medijskim profesionalcima. Događaj se organizuje u saradnji sa EU info centrom u Beogradu.

O čemu se radi?

Kakav je “puls Evrope” danas, kako žive i rade građani evropskih zemalja i šta su primeri najbolje evropske prakse? Odgovore na ova pitanja istražuju zajednički projekat “Puls Evrope – medijske posete EU” i novinari mnogobrojnih domaćih medija koji su učestvovali u medijskim putovanjima u 16 zemalja EU koje je projekat organizovao. Kroz medijske izveštaje, novinari su izveštavali građane Srbije, približavajući im tako i na koji način su zemlje EU rešile izazove u raznim sektorima sa kojima se Srbija danas suočava – od zaštite životne sredine do borbe protiv korupcije.

Kako bi se ta saznanja približila mladima, projekat “Puls Evrope” organizuje događaj nazvan “Speed dating sa Evropom” na kome će relevantni sagovornici najpre razgovarati o tome kako se mladi informišu o Evropi, a potom će biti održana speed dating sesija. Tokom sesije, biće omogućen razgovor novinara sa posetiocima o najvažnijim saznanjima i podacima u različitim zemljama EU, od Švedske do Italije.

Bilo bi nam drago da nam se pridružite da zajedno razmotrimo sva ova pitanja i saznanja, kao i da napravimo jednu zanimljivu “speed dating” sesiju.

Za učešće na događaju možete se prijaviti putem ovog LINKA.

Agenda događaja:

Omogućena je refundacija putnih troškova za dolazak u Beograd iz drugih gradova.

Za više informacija: Marina Rakić, 064 17 18 057.