Info dan u Aleksincu: Kreativna Evropa, CERV i EU mogućnosti

Info dan u Aleksincu, u organizaciji Deska Кreativna Evropa Srbija, predstavnika Ministarstva za ljudska i manjinska prava i EU info mreže, održaće se u četvrtak, 29. februara – od podneva. Prisustvo događaju je besplatno ali je potrebna prethodna prijava, putem OVOG LINKA.

Info dan će biti realizovan u Centru za kulturu i umetnost sa početkom od 12 časova sa idejom da se predstavnicima javnih institucija, udruženja i pojedincima koji deluju u svim sektorima kulture, obrazovanja i socijalne zaštite približe programi Кreativna Evropa i CERV kao i prilike za ostvarivanje finansijske podrške kroz ove evropske programe. Prisutnima će biti predstavljena i platforma „EU mogućnosti” koju su pokrenuli Delegacija EU i EU info mreža u Republici Srbiji.

Program Кreativna Evropa predstaviće Bojan Milosavljević, menadžer tog projekta,  koji će govoriti o aktuelnim otvorenim pozivivima, ali će i predstaviti projekte koji su već podržani u okviru programa. Poseban fokus biće na temi podrške za zainteresovane aplikante koju kontinuirano pruža Desk Кreativna Evropa Srbija.

Program CERV predstaviće Sanja Atanasković iz Ministarstva za ljudska i manjinska prava. CERV program ima za cilj da zaštiti i promoviše prava i vrednosti Unije kako su definisani u Ugovorima EU i Povelji o osnovnim pravima. U okviru programa moguća je realizacija kulturnih aktivnosti koje promovišu ove vrednosti.

Platformu „EU mogućnosti” predstaviće Snežana Andrić iz EU info kutka u Nišu. Platforma obuhvata sve programe i fondove Evropske unije koji su dostupni pojedincima, ustanovama, organizacijama i kompanijama u Srbiji.

Događaj je završen.

Datum

29/02/2024
Završen!

Vreme

12:00 PM - 2:30 PM

Lokacija

Centar za kulturu Aleksinac
Dušana Trivunca 15, Aleksinac
QR Code
Go to Top