Info dan u Nišu: Кreativna Evropa i EU mogućnosti

Info dan u Nišu: Кreativna Evropa i EU mogućnosti

Niški kulturni centar: 21. maj 2024. u 12 časova

Pridružite nam se i saznajte više o programima Кreativna Evropa u oblasti kulture, kao i o prilikama za dobijanje finansijske podrške putem evropskih programa.

Tokom info dana biće predstavljeni godišnji konkursi za predloge projekata i projekti koji su podržani u okviru podprograma Кultura, kao i podrška koju podnosiocima predloga projekata pruža Desk Кreativna Evropa Srbije pri Ministarstvu kulture RS.

Кreativna Evropa je program Evropske unije kojim se pruža finansijska podrška ustanovama i organizacijama u polju kulture kako bi čuvale, razvijale i promovisale evropsku kulturnu i jezičku raznolikost, kao i nasleđe, i unapredile kvalitet kulturnih, a naročito audiovizuelnih delatnosti. Кreativna Evropa je ključni program Evropske unije za podršku i razvoj sektora kulture, pre svega projekata međunarodne saradnje i razmene.Godišnji budžet programa je oko 350 miliona evra i podeljen je na više od 20 različitih konkursa.

Program će predstaviti Bojan Milosavljević, projektni menadžer Deska Кreativna Evropa Srbije.

O uspešno sprovedenim projektima kroz program Kreativna Evropa pričaće Sanja Tošić, Кlub za osnaživanje mladih 018 Niš, projekat Urban Connections i Bogdan Vučković, Narodni muzej Кruševac, projekat SOS Heritage.

Ovom prilikom upoznaćete se sa platformom „EU mogućnosti„, koju su pokrenuli Delegacija EU i EU info mreža u Republici Srbiji. Platforma obuhvata sve programe i fondove Evropske unije koji su dostupni pojedincima, ustanovama, organizacijama i kompanijama u Srbiji.Platformu „EU mogućnosti” predstaviće Snežana Andrić iz EU info kutka u Nišu.

Prezentacija je namenjena javnim institucijama, udruženjima i pojedincima koji deluju u svim sektorima kulture kao i sektoru obrazovanja, ekologije i socijalne zaštite.

Prisustvo događaju je besplatno, ali je potrebno da se prijavite popunjavanjem upitnika na linku: https://euinfo.civicatalyst.org/kreativna_evropa_eu_mogucnosti

Info dan serealizuje na inicijativu GO Palilula u Nišu, u saradnji sa Deskom Кreativna Evropa Srbije i EU info kutkom u Nišu.

Događaj je završen.

Datum

21/05/2024
Završen!

Vreme

12:00 PM - 2:00 PM

Lokacija

Niški kulturni centar
Stanoja Bunuševca, Niš 18000
QR Code
Go to Top