Info dan u Zaječaru: Кreativna Evropa i EU mogućnosti

Info dan u Zaječaru: Кreativna Evropa i EU mogućnosti

Felix Romulijana, 27. maj 2024. u 12 časova

Poziv za sve pojedince koji rade u ustanovama kulture i obrazovanja, javnim institucijama, udruženjima koji deluju u svim sektorima kulture kao i sektoru obrazovanja, ekologije i socijalne zaštite, da nam se pridruže na info danu programa Kreativna Evropa i platforme EU mogućnosti.

Tokom info dana biće predstavljeni godišnji konkursi za predloge projekata i projekti koji su podržani u okviru podprograma Кultura, kao i podrška koju podnosiocima predloga projekata pruža Desk Кreativna Evropa Srbije pri Ministarstvu kulture RS.

Кreativna Evropa je program Evropske unije kojim se pruža finansijska podrška ustanovama i organizacijama u polju kulture kako bi čuvale, razvijale i promovisale evropsku kulturnu i jezičku raznolikost, kao i nasleđe, i unapredile kvalitet kulturnih, a naročito audiovizuelnih delatnosti. Кreativna Evropa je ključni program Evropske unije za podršku i razvoj sektora kulture, pre svega projekata međunarodne saradnje i razmene.Godišnji budžet programa je oko 350 miliona evra i podeljen je na više od 20 različitih konkursa.

Program će predstaviti Bojan Milosavljević, projektni menadžer Deska Кreativna Evropa Srbije.

O uspešno sprovedenim projektima kroz program Kreativna Evropa pričaće Jelena Anđelković, Arheološki institut Srbije, projekti  Dancing Histor(y)ies, SheLeadersVR, StećakLand.

Ovom prilikom upoznaćete se sa platformom „EU mogućnosti„, koju su pokrenuli Delegacija EU i EU info mreža u Republici Srbiji. Platforma obuhvata sve programe i fondove Evropske unije koji su dostupni pojedincima, ustanovama, organizacijama i kompanijama u Srbiji. Platformu „EU mogućnosti” predstaviće Snežana Andrić iz EU info kutka u Nišu.

Prisustvo događaju je besplatno, ali je potrebno da se prijavite popunjavanjem upitnika na linku: https://euinfo.civicatalyst.org/eu_mogucnosti_zajecar

Info dan se realizuje u partnerstvu Narodnog muzeja u Zaječaru, Deska Кreativna Evropa Srbije i EU info kutka u Nišu.

Događaj je završen.

Datum

27/05/2024
Završen!

Vreme

12:00 PM - 2:00 PM

Lokacija

FELIX ROMULIANA
Zaječar
QR Code
Go to Top