Medijski konkurs „Drugačije od drugih“ za 2024. godinu

Medijski konkurs „Drugačije od drugih“ za 2024. godinu

Zbog velikog interesovanja, SKGO je odlučila da rok za prijavu učešća na medijskom konkursu „Drugačije od drugih“ produži do 12. oktobra 2024. godine.
Prijavite se!

Stalna konferencija gradova i opština – Savez gradova i opština Srbije (SKGO), u okviru projekta „Održive i inkluzivne usluge na lokalnom nivou“ koji finansira Vlada Švedske i ove godine je raspisala konkurs za najbolje medijske priloge o praksi u lokalnoj samoupravi „Drugačije od drugih“. Konkurs je namenjen novinarima lokalnih, regionalnih i nacionalnih medija i u konkurenciju će biti uzeti prilozi objavljeni u periodu od 1. januara do 11. oktobra 2024. godine. Rok za prijem radova je 12. oktobar 2024. godine.

Teme konkursa su: zaštita životne sredinelokalni ekonomski razvoj – žensko preduzetništvosmanjenje rizika od katastrofa, kao i rodna ravnopravnost na lokalnom nivou. Raspisivanjem ovog konkursa SKGO želi da istakne važnost i ulogu lokalnih vlasti u ovim oblastima, a u cilju poboljšanja kvaliteta usluga koje pružaju građanima.

U okviru konkursa „Drugačije od drugih“ biće dodeljeno ukupno pet (5) nagrada, a autori najboljih priloga biće nagrađeni laptop računarima. Napominjemo da će naš stručni žiri odabrati pet (5) najboljih od svih pristiglih radova na sve četiri teme.

Ocenu o najboljim medijskim prilozima doneće nezavisni žiri, koji čine iskusni urednici vodećih redakcija: Olivera Petrović Stojančić (RTS), Lana Gedošević (Blic)Zoran Sekulić (Fonet), Vladan Samardžić (Večernje novosti) i Srđan Bošković (Radio Beograd 1), kao i predstavnice službi za informisanje iz lokalne samouprave Livia Vranić Varadi (Kanjiža) i Hana Salihagić (Novi Pazar).

Priloge treba poslati Službi za informisanje SKGO elektronskim putem na milos.obradovic@skgo.org i tanja.stojkov@skgo.org, ili poštom na adresu STALNA KONFERENCIJA GRADOVA I OPŠTINA – Služba za informisanje, Makedonska 22/VIII, 11000 Beograd, sa naznakom – MEDIJSKI KONKURS „DRUGAČIJE OD DRUGIH“.

Tekst medijskog konkursa 2024 – PRODUŽEN ROK

Datum

12/10/2024

Vreme

Ceo dan

Lokacija

Online
Online
QR Code
Go to Top