Radionice animiranog filma u Lazarevcu

Radionice animiranog filma u Lazarevcu

Želite li da svoju priču pretvorite u moćan alat za pozitivne promene? Ako imate između 16- 30 godina, pridružite nam se na kreativnim radionicama da istražimo moć tehnika pripovedanja! Rezultat radionica biće animirani film koji ćete sami napraviti!

Ove radionice deo su EU-CARES projekta koji ima za cilj da okupi mlade iz 7 evropskih zemalja i pruži im priliku da istraže  kako tehnike pripovedanja mogu da se koriste za suočavanje sa kolektivnim traumama  prouzrokovanim globalnim ratnim dešavanjima. Ove radionice će biti kreativne i pružiće vam priliku da steknete nova i učvrstite postojeća znanja i veštine. Integrisaćemo pripovedačke tehnike i veštine, kritičko razmišljanje, i praktične veštine animacije!

Ciljevi radionica su:
  • Istraživanje tehnika pripovedanja sa ciljem podsticanja međusobnog razumevanja i suočavanja sa kolektivnim traumama;
  • Unapređivanje emocionalnih i socijalnih veština mladih kako bi se angažovali u dijalozima i podstakli međukulturno razumevanje i solidarnost;
  • Kreiranje pripovedačkih radova koji za cilj imaju mirenje sa prošlošću i definisanje mirnije i bolje budućnosti na Balkanu i u EU.

Radionice će voditi 2 omladinske radnice i ekspertkinja iz oblasti digitalnog pripovedanja koje su učestvovale na međunarodnom trening kursu u Palermu.

Radionice će se održati 12. i 19. maja sa početkom u 10 časova u Lazarevcu,  a finalna online radionica će biti 28. maja u 16:30. Na njoj će učesnici imati priliku da predstave svoje radove učesnicima radionica koje se istovremeno održavaju u Belgiji, Poljskoj, Italiji, Bosni i Hercegovini, Albaniji i Crnoj Gori. Deo učesnika će imati priliku da se sastane i licem u lice na finalnoj konferenciji koja će se održati od 4. do 7. novembra u Sarajevu.

Pridružite nam se u stvaranju pozitivnih promena kroz moć priče!

Link za prijavu možete pronaži OVDE. 

Događaj je završen.

Datum

12 - 19/05/2024
Završen!

Vreme

Ceo dan
QR Code
Go to Top