Veštine bez granica – karavan radionica kroz Vojvodinu

Februarski set radionica “Veštine bez granica” održaće se u Bačkom Gradištu i sastojaće se od radionice medijske pismenosti, radionice hitne medicinske pomoći i muzičke radionice za decu.

Program “Veštine bez granica” ovog meseca organizovan je u saradnji sa Bečejskim udruženjem mladih (BUM) i radionice su otvorenog tipa, osim radionice medijske pismenosti koja će biti organizovana u osnovnoj školi “Svetozar Marković” u Bačkom Gradištu.

Pozivamo vas da se prijavite na radionice “Muzičke mozgalice” i “Tinu-ninu”  koje će biti održane u prostorijama Mesne zajednice u Bačkom Gradištu, 24. i 25. februara.

Polaznici će steći profesionalne veštine koje mogu biti od koristi u svakodnevnom životu. Oslanjajući se na godišnju temu Evropske komisije, a to je godina profesionalnih veština, naš program širi veštine, podstiče učenje i usavršavanje bez obzira na životnu dob ili profesiju.

Program „Veštine bez granica“ u Bačkom Gradištu

MUZIČKE MOZGALICE

Subota, 24. februar od 11 časova

Muzička radionica namenjena deci uzrasta od 7 do 12 godina sa ili bez predznanja muzike i bez preduslova za muzičke sposobnosti. Radionice su zamišljene tako da svako dete može da učestvuje u muzičkim igrama. Cilj radionice je da probudi muzičke, ali pre svega intelektualne veštine.

Muzičke igre su zabava koja utiče na razvoj: finih i krupnih motoričkih funkcija, koordinacije tela, brzih reakcija i odluka, pamćenja, procesa rešavanja problema, timskog rada, samopouzdanja, kreativnosti, obrade informacija, motivacije.

Radionicu vodi: Gabriela Benak, violistkinja i muzična pedagoškinja

Prijavite se na OVOM LINKU.

 

 

TINU-NINU!

Nedelja, 25. februar  od 16 časova

Polaznici radionice saznaće kako da pozovu hitnu pomoć, kako da najekspeditivnije delaju u tri minuta panike, pa i da pruže prvu pomoć ukoliko neko u njihovom okruženju izgubi svest. Naučiće da ispravno reaguju u slučaju nezgode kako bi nekoga zbrinuli i/ili spasli nečiji život. Radionica je namenjena srednjoškolcima i studentima.

Za ovu radionicu prijavite se klikom na OVAJ LINK.

 

MOPS

Radionica medijske pismenosti

Četvrtak, 22. februara

Ova radionica posvećena đacima sedmih i osmih razreda osnovne škole je zatvorenog tipa i realizovaće se u Osnovnoj školi “Svetozar Marković” u Bačkom Gradištu. Interaktivnu radionicu će držati medijska trenerica Gordana Adamov.

 

EU info Point Novi Sad osmislio je program Veštine bez granica koji će biti realizovan u mestima širom Vojvodine. U pitanju je set radionica iz oblasti obrazovanja, umetnosti i zdravlja, kao grupa profesionalnih veština koje građani mogu da nauče i koriste u svakodnevnom životu. Oslanjajući se na godišnju temu Evropske komisije za 2024. godinu koja je posvećena profesionalnim veštinama, ovaj program širi veštine, podstiče učenje i usavršavanje bez obzira na životnu dob ili profesiju.

 

 

 

Događaj je završen.

Datum

24 - 25/02/2024
Završen!

Vreme

11:00 AM - 7:00 PM

Lokacija

Mesna zajednica Bačko Gradište
Glavna 35
QR Code
Go to Top