Da li imate inovativna poslovna rešenja ili projektne ideje koje bi doprinele zelenoj transformaciji privrede i društva i potrebna vam je tehnička i finansijska podrška da ih sprovedete u delo?

Da li vaša ideja odgovara na neku od tema Zelene agende za Zapadni Balkan:

  • dekarbonizacija,
  • cirkularna ekonomija,
  • smanjenje zagađenja životne sredine i vazduha,
  • zaštita i očuvanje prirode i biološke raznovrsnosti, i
  • uspostavljanje održivih sistema za snabdevanje hranom i ruralni razvoj?

Ukoliko su vaši odgovori potvrdni, pozivamo Vas da nam se pridružite u ponedeljak, 5. februara u 11 časova na radionici „Pitaj me bilo šta o EU podršci“, gde ćete iz prve ruke saznati sve o Javnom pozivu za zelenu tranziciju srpske privrede, projekta EU za Zelenu agendu u Srbiji.

Na Poziv mogu da se prijave javna, privatna i socijalna preduzeća, istraživačke institucije, organizacije civilnog društva, udruženja poljoprivrednika i zadruge, lokalne samouprave i upravljači zaštićenih područja, pojedinačno ili udruženo.

Sagovornici sa kojima ćemo razgovarati su:

  • Smiljka Živanović, predstavnica projekta EU za Zelenu agendu u Srbiji
  • Đorđe Mančić, direktor BojEn doo kompanije (korisnik programa)

Razgovor će voditi Snežana Andrić iz EU info kutka.

Radionica će biti održana uživo u EU info kutku u Nišu, na adresi Vožda Karađorđa 5, a istovremeno će biti dostupna za online praćenje putem YouTube kanala EU u Srbiji.

Broj mesta je ograničen, te vas molimo da potvrdite prisustvo popunjavanjem prijavnog formulara koji se nalazi na LINKU, najkasnije do 4. februara u 17 časova.

Uspešnu priču o Jeleni Miletić iz Medveđe koja je preko ovog programa dobila podršku za svoju ideju možete pročitati OVDE. 

***

Poziv za zelenu tranziciju srpske privrede je objavljen u okviru projekta „EU za Zelenu agendu u Srbiji“ koji, uz tehničku i finansijsku podršku Evropske unije i u partnerstvu sa Ministarstvom zaštite životne sredine, sprovodi UNDP u saradnji sa Ambasadom Švedske i Evropskom investicionom bankom (EIB), uz dodatna finansijska sredstva koja su obezbedile vlade Švedske, Švajcarske i Srbije.

Edukativne i praktične radionice u okviru serijala „Pitaj me bilo šta o EU podršci“ namenjene su budućim korisnicima EU sredstava kako bi iz prve ruke saznali šta im je sve potrebno za dobru aplikaciju i implementaciju projekta, ali i kako bi spremnije dočekali otvaranje novih poziva.