Predstavljanje Konkursa „Promet evropskih književnih dela”

Predstavljanje Konkursa „Promet evropskih književnih dela”

Desk Kreativna Evropa Srbija 18. marta od 11 časova organizuje onlajn informativnu sesiju na kojoj će biti predstavljen otvoreni poziv „Promet evropskih književnih dela 2024”.

Onlajn info sesija na kojoj se predstavlja aktuelni poziv „Promet evropskih književnih dela 2024” biće održana putem Zum (Zoom) aplikacije.

Konkurs i prilike za finansiranje kroz program Kreativna Evropa predstaviće Bojan Milosavljević, projektni menadžer Deska Kreativna Evropa Srbija, koji će tom prilikom da objasni sve detalje vezane za proces apliciranja, ciljeve i prioritete Poziva, vremenski okvir prema fazama Poziva, kao i rezultate od prethodnih godina.
Svoja iskustva sa apliciranjem na ovaj Poziv podeliće Ljubica Pupezin, glavna i odgovorna urednica i osnivačica izdavačke kuće „Štrik”, a na sesiji će govoriti i Ksenija Vlatković ispred Udruženja prevodilaca Srbije koja će predstaviti novu onlajn bazu prevodilaca koju je Udruženje kreiralo uz podršku Deska Kreativna Evropa Srbija.

Info sesija je namenjena izdavačima, prevodiocima, organizacijama i pojedincima koje su aktivni u sektoru književnosti i izdavaštva.
Prijave na onlajn info sesiju su obavezne, putem formulara, i otvorene su do 14. marta u 11 časova. Nakon prijave svima zainteresovanima biće poslat link za prisustvo info sesiji.

O pozivu „Promet evropskih književnih dela 2024”

Otvoreni poziv za predloge projekata „Promet evropskih književnih dela 2024” (Circulation of European Literary Works) u okviru programa Kreativna Evropa podržava projekte koji prevode, objavljuju, distribuiraju i promovišu književna dela beletristike.
Prioriteti poziva su podrška za prevođenje, objavljivanje i promociju beletristike napisane na manje rasprostranjenim jezicima kako bi se povećala distribucija na tržištima u Evropi i šire; doprinos jačanju konkurentnosti sektora književnosti; podsticanje saradnje između različitih aktera, posebno prodavaca knjiga i biblioteka; promocija i očuvanje profesije književnog prevodilaštva, uključujući principe dobrih uslova rada i pravične naknade.

Poziv je otvoren do 16. aprila 2024. godine.
Pročitajte ceo tekst Poziva Promet evropskih književnih dela

Događaj je završen.

Datum

18/03/2024
Završen!

Vreme

11:00 AM - 1:00 PM

Lokacija

Online
Online

Organizator

Kreativna Evropa
Email
kreativnaevropa@kultura.gov.rs
QR Code
Go to Top