Novi Sad: prezentacija dva poziva u okviru programa Kreativna Evropa

Novi Sad: prezentacija dva poziva u okviru programa Kreativna Evropa

EU info point Novi Sad vas poziva na “Otvorena vrata”, serijski događaj koji će se održati u četvrtak, 11. aprila s početkom u 17 časova u prostorijama knjižare Bulevar Books (Bulevar Mihajla Pupina 6).

Ovog puta, fokus će biti na predstavljanju programa Kreativna Evropa kroz dva poziva: Promet evropskih književnih dela 2024. godine i Inovativna laboratorija.

Prisustvo je besplatno, a potrebno je prijaviti se putem LINKA.

O programima će govoriti:

  • Milica Rašković, Desk Kreativna Evropa
  • Bojan Milosavljević, Desk Kreativna Evropa
  • MilanTripković, Bulevar Books
  • Vladimir Pavlišin, Kontrast izdavaštvo
  • Milica Laufer, Kontrast izdavaštvo

Fokus će biti na konkursu Promet evropskih književnih dela 2024. godine sa kojim se otvara mogućnost za projekte koji se bave prevođenjem, objavljivanjem, distribucijom i promocijom evropskih književnih dela. Specifični prioriteti ovog konkursa uključuju jačanje transnacionalnog prometa i raznolikost evropske književnosti, podsticanje prevođenja manje zastupljenih jezika, te razvijanje nove čitateljske publike, posebno mladih.

Biće predstavljen i konkurs Inovativna laboratorija koji predstavlja prliku za podršku saradnjama ustanova i organizacija iz domena kulture i audiovizuelnih delatnosti, kao i drugih sektora poput obrazovanja i turizma. Cilj je osmišljavanje i testiranje inovativnih digitalnih rešenja s dugoročnim uticajem na različite oblasti delovanja, kao i stvaranje novih alata, modela ili metodologija rada primenljivih u audiovizuelnim delatnostima i drugim oblastima kulture i umetnosti.

Očekuje se da predloženi projekti doprinesu raznovrsnosti književnosti, omoguće široku dostupnost evropskih književnih dela, te podrže saradnju unutar književnog i izdavačkog sektora.

Pozivamo sve zainteresovane da se pridruže ovom događaju i saznaju više o mogućnostima koje pruža program Kreativna Evropa.

Događaj je završen.

Datum

11/04/2024
Završen!

Vreme

4:00 PM - 5:30 PM

Lokacija

Knjižara Bulevar Books
Bulevar Mihajla Pupina 6
QR Code
Go to Top