EBRD: Star Venture program podrške za inovativna start-up preduzeća

Konkurs je: OTVOREN
Rok za konkurisanje: 31.05.2024.
Sredstva: N/A
Oblast: biznis i inovacije
Konkurs je za: inovativna start-up preduzeća visokog potencijala koja su u ranim fazama razvoja

Cilj programa Star Venture, koji sprovodi Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), je da identifikuje i podrži inovativna start-up preduzeća visokog potencijala koja su u ranim fazama razvoja.

Start-up biznisi odabrani kroz kompetitivan proces se uključuju u intenzivni i prilagođen program, koji omogućava pristup sofisticiranoj biznis dijagnostici, praktičnim radionicama, mentorstvu, zatim pristup međunarodnoj mreži investitora i razvojnim partnerima.

Program je do sada već podržao 47 startupa iz regiona Zapadnog Balkana u različitim oblastima, od strateškog i investicionog planiranja, pomoći u prikupljanju sredstava, tehničkom usavršavanju proizvoda, istraživanja tržišta do razvoja poslovanja ili brendiranja i prodaje. U okviru programa, značajan broj startapa je podržan kroz treninge iz raznih oblasti poslovnih veština, a takođe je uspostavljena saradnja sa ključnim akceleratorima u regionu.

U toku je sedmi poziv za apliciranje startapa iz zemalja Zapadnog Balkana, sa rokom za prijave koji je produžen do 31. maja 2024.godine, kako bi se doprlo do sto većeg broja staratapa koji imaju visoki potencijal za rast i privlačenje investitora. Kontakt osoba je Dejan Tonić (tonicd@ebrd.com), a više informacija o programu, do sada podržanim startapima, kao i aplikacioni link za tekući poziv se mogu pronaci ovde: EBRD Star Venture start-ups

Star Venture trenutno funkcioniše u 26 zemalja širom područja na kome je EBRD aktivna. Program je podržan od Luksemburga i od strane Evropske unije putem Western Balkans Enterprise Development & Innovation Facility (WB EDIF) platforme.

Podeli sa drugima