Novosadska novinarska škola: novi poziv za jačanje civilnog društva

Konkurs je: ZATVOREN
Rok za konkurisanje: 25.02.2024
Sredstva: 35.000 evra
Oblast: civilno društvo
Konkurs je za: organizacije civilnog društva

Novosadska novinarska škola upućuje poziv za podnošenje predloga projekata čiji je cilj podizanje kapaciteta organizacija civilnog društva (OCD) u urbanim i ruralnim oblastima za promovisanje medijskog aktivizma i suprotstavljanja dezinformacijama i polarizacijama.

Ovaj poziv za podnošenje predloga je deo regionalnog projekta “NAŠI MEDIJI”, koji se uz podršku Evropske unije realizuje u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu*, Makedoniji, Crnoj Gori, Srbiji i Turskoj.

Poziv za podnošenje predloga je otvoren za organizacije civilnog društva u Srbiji koje se bave razvojem i unapređenjem medija, slobodom izražavanja ili digitalnim tehnologijama, kao i edukacijom, ljudskim pravima ili rodnom ravnopravnošću.

Poziv je otvoren i za samostalne projekte jedne OCD i za partnerstva formirana između razvijenih OCD sa sedištem u urbanim sredinama (većim gradovima) i lokalnih organizacija koji deluju u manjim zajednicama i ruralnim oblastima. Prednost će imati projekti u kojima postoji partnerstvo sa drugim organizacijama civilnog društva.

Ukupan iznos koji je dostupan u okviru ovog Poziva za podnošenje predloga projekata je 45 000 evra.

Projekat za koji se podnosi prijava mora iznositi između minimum 7 000 i maksimum 15 500 evra. Kofinansiranje projekta od strane podnosioca predloga projekta (ili partnera) nije obavezno.

Vreme trajanja projekta mora biti između 9 i 18 meseci.

Prekogranična partnerstva nisu dozvoljena ovim pozivom.

Jedna organizacija u ovom pozivu može učestvovati u dva predloga projekta, jednom kao aplikant a drugi put kao partner. Kao partner organizacija može učestvovati na dva različita projekta.

Detaljne smernice za aplikante su dostupne na ovom LINKU.

Rok za podnošenje predloga projekta je 25.02.2024. do 23.59 časova.

Pitanja o ovom pozivu mogu biti postavljena isključivo pisanim putem na mejl adresu: grantovi@novinarska-skola.org.rs. Rok za podnošenje pitanja pisanim putem je 18.02.2024. do 23.59 časova.

Prijave za info sesiju je potrebno poslati na grantovi@novinarska-skola.org.rs kako biste dobili dalje instrukcije.

Annex 1_Poziv za podnosenje predloga projekata
Annex 2_Smernice za podnosioce predloga projekata
Annex 3a_Opis projekta
Annex 3b_Budzet
Annex 3c_Izjava podnosioca predloga projekta
Annex 3d_Ovlascenje partnera
Annex 4_Nacrt ugovora o dodeli granta
Annex 5_ Nacrt obrasca za programsko izvestavanje
Annex 5a_Nacrt obrasca za finansijsko izvestavanje

* Ova oznaka ne prejudicira status Kosova i u skladu je sa Rezolucijom Saveta bezbednosti UN 1244/1999, kao i sa mišljenjem Međunarodnog suda pravde o kosovskoj deklaraciji nezavisnosti

Podeli sa drugima