Otvorena dva poziva u okviru Programa Interreg Evropa

Konkurs je: OTVOREN
Rok za konkurisanje: 7.06.2024.
Sredstva: N/A
Oblast: teritorijalna saradnja
Konkurs je za: organe javne uprave kao i organizacije relevantne za politiku regionalnog razvoja (razvojne agencije, privatne komore, univerziteti, nevladine organizacije i dr.)

U okviru programa evropske međuregionalne saradnje Interreg Evropa, u koji se Republika Srbija zajedno sa ostalim zemljama kandidatima nedavno uključila, objavljen je treći javni poziv za dostavljanje predloga projekata koji će biti otvoren do 7. juna 2024. https://www.interregeurope.eu/news-and-events/news/announcing-a-restricted-call-for-project-proposals. Više informacija o ovom pozivu uključujući aplikacioni paket možete naći na linku: https://www.interregeurope.eu/apply-for-the-call#anchor-third-call-for-projects.

Ovim povodom, za sve potencijalne korisnike organizovan je 20. marta 2024. u Antverpenu (Belgija) događaj za umrežavanje, koji možete da pratite onlajn (preko lajvstrima Join online | Interreg Europe – Sharing solutions for better policy).

U istom periodu, od 20. marta do 7. juna, partneri iz zemalja kandidata mogu da se uključe u tekuće projekte prvog i drugog poziva sa ovog programa.

Više informacija o ovom pozivu i info danu koji će biti organizovan 9. aprila možete naći na linku: https://www.interregeurope.eu/news-and-events/news/announcing-a-restricted-call-for-project-proposals.

Više o projektima koji su naznačili da žele da uključe partnere iz zemalja kandidata mogu se videti na linku: https://www.interregeurope.eu/search-approved-projects?keywords=&new_country=1&programme%5B1993%5D=1993

Dodatne informacije o pozivima možete videti na: MEI – Aktuelnosti – Najava poziva za dostavljanje predloga projekata u okviru Programa Interreg Evropa i prezentacije sa info-dana na: https://www.mei.gov.rs/srl/vesti/2938/detaljnije/w/0/ukljucivanje-republike-srbije-u-program-evropske-teritorijalne-saradnje-interreg-evropa-2021-2027/.

MEI će organizovati dodatni info-dan povodom objavljivanja poziva i detalji o događaju će biti objavljeni na našem sajtu pod rubrikom Aktuelnosti. Ukoliko Vam je potrebno još detalja o programu, molim Vas da nas kontaktirate putem mejla jelena.djorgovic@mei.gov.rs ivana.davidovic@mei.gov.rs

Program Interreg Evropa podržava razmenu iskustva u okviru ciljeva Kohezione politike EU: Pametnija Evropa, Zelenija Evropa, Bolje povezana Evropa, Socijalna Evropa, Evropa bliža građanima i Bolje upravljanje na regionalnom nivou. Korisnici programa mogu biti organi javne uprave kao i organizacije relevantne za politiku regionalnog razvoja (razvojne agencije, privatne komore, univerziteti, nevladine organizacije i dr.). Program je usmeren na prepoznavanje dobre prakse i razmenu iskustava na pan-evropskom nivou u cilju unapređenja politika regionalnog razvoja. Programske aktivnosti se realizuju kroz javne pozive za prikupljanje predloga projekata i programsku platformu za unapređenje politika.

Podeli sa drugima