Poziv medijima sa Zapadnog Balkana da ugoste urednike i novinare iz celog regiona

Konkurs je: ZATVOREN
Rok za konkurisanje: 16.10.2023. do 16h
Sredstva: 500
Oblast: mediji
Konkurs je za: medije, urednike, novinare 

Jednomesečni program regionalne razmene je prilika za izgradnju kapaciteta za medije, urednike i novinare sa Zapadnog Balkana. Cilj je da se omogući kvalitetno okruženje za vesti i istraživačku produkciju, omogućavajući obema stranama da se uključe u razmenu znanja, sveobuhvatno mentorstvo i prekogranične pristupe.

BIRN i mediji koji su domaćini će razviti programe razmene za 2023. i 2024. godinu, koji će se baviti potrebama i očekivanjima kako medija domaćina, tako i urednika/novinara gosta. Program će poslužiti kao smernica za celu razmenu i rezultiraće produkcijom prekograničnih priča, unapređujući i kratkoročnu i dugoročnu regionalnu saradnju između medija domaćina i urednika/novinara koji učestvuju. Na kraju, ova razmena omogućiće nastanak istraživačkih priča. sa efektima koji prevazilaze nacionalne granice.

Program razmene je namenjen kako medijima, tako i urednicima/novinarima sa Zapadnog Balkana. Ovaj program će stvoriti prilike za medije domaćine da podele svoje znanje sa kolegama iz drugih medija i regiona Zapadnog Balkana. Sa druge strane, to će omogućiti urednicima/novinarima da provedu mesec dana uronjeni u medije domaćina iz druge zemlje dok istovremeno rade zajedno.

KAKO DA SE PRIJAVITE? 

 Popunite aplikacionu formu OVDE najkasnije do 16. oktobra 2023.

Ukoliko imate pitanja o programu ili pozivu možete kontaktirati:  Marija Vasilevska at marija.vasilevska@birnnetwork.org.

Ovaj poziv je deo programa “Strengthening Quality Journalism in Western Balkans and Türkiye II”.

Podeli sa drugima